Alcarràs diu que la directora de la bressol cobrava menys del que pertocaria

L'Ajuntament d'Alcarràs ha decidit respondre la denúncia feta públicament pel sindicat d'UGT-Terres de Lleida en relació al «sospitós» augment de sou de la directora de l'escola bressol de la localitat lleidatana. En aquest sentit, des del consistori alcarrassí han explicat que fa un any i mig que s'està elaborant conjuntament amb CCOO, UGT i el Comitè d'Empresa una Relació de Llocs de Treball (RLT). Es tracta d'un document intern que serveix per valorar d'una manera objectiva, segons una sèrie de paràmetres, la retribució del personal del consistori en funció de la responsabilitat que exigeix cada lloc de treball. Així doncs, asseguren, la RLT de l'Ajuntament d'Alcarràs «s'ha realitzat a través de l'assessorament d'una empresa experta en la matèria i ha comptat amb els acords de les quatre parts implicades, entre les quals també hi ha UGT».

 

En determinats casos, com en el cas de la directora de l'escola bressol municipal, «s'ha constatat com el sou que percebia era molt inferior al que pertocaria segons la funció a desenvolupar i en comparació al sou que reben els professionals de la seva categoria». Per aquest motiu, afegeixen, «s'ha valorat en tots els casos el nivell de responsabilitat, el nombre de persones a càrrec, el grau de formació necessari per a dur a terme l'activitat, entre altres indicadors». Finalment, des del consistori asseguren que s'ha vetllat en tot moment perquè les retribucions de la RLT estiguin fixades d'acord amb uns criteris objectius contrastables i «lluny de voluntats i decisions polítiques». Es tracta, doncs, «d'un document de futur perquè cap càrrec polític pugui decidir de manera unilateral qui ocupa un lloc de treball i quant ha de cobrar, i entén que la denúncia d'UGT només pot ser fruit d'una resposta personal incoherent».

 

La denúncia d'UGT-Terres de Lleida

La Federació de Serveis Públics de Catalunya de la UGT de Lleida ha denunciat aquest dimarts l'increment de fins a 13.000 euros del salari anual de la directora de l'escola bressol d'Alcarràs. Segons han confirmat des del sindicat a través d'un comunicat, de l'increment salarial que s'ha d'aplicar a tot el personal del consistori alcarrassí, «quasi una tercera part del total es repercutirà en un grup molt reduït de la plantilla i molt concretament en un àmbit específic i deficitari», referint-se en aquest cas a la directora de l'escola bressol. Davant aquesta situació, la Federació de Serveis Públics de Catalunya de l'UGT de Lleida titlla aquest increment de sou d'«excessiu» i «sospitós», ja que, a més a més, la directora esmentada és delegada del sindicat i part de la mesa negociadora.

 

En aquest sentit, afegeixen que consideren «un greuge comparatiu important amb la implantació de dues escales salarials, la qual fomenta la precarietat laboral entre els grups més baixos». Tot i que des d'UGT creuen que és positiva l'elaboració d'aquesta Relació de Llocs de Treball (RLT), asseguren no poder acceptar «de cap manera», la «injustícia salarial i la precarietat laboral» que, segons ells, fomenta l'equip de govern municipal encapçalat per l'alcalde Miquel Serra. Tal com han explicat des del sindicat, aquesta RLT suposa un increment del pressupost municipal de l'Ajuntament d'Alcarràs del voltant de 200.000 euros. Aquest pressupost prové de diners públics i serà aplicable fins a l'any 2022. Per aquest motiu, durant tots aquests anys cap col·lectiu podrà demanar un augment o una revisió del sou, ja que s'haurà d'esperar al final del termini d'aplicació de la RLT. Amb aquesta decisió, des del sindicat asseguren que es fomenta encara més la precarietat de sous a partir de la meitat de la taula i que, per tant, els més afectats seran aquells treballadors públics que menys cobren.

 

Per últim el sindicat afirma que aquesta congelació de sous a segons quins empleats, la qual defineixen de «depriment», és conseqüència de no «interactuar» amb l'equip de govern. «Fet que augmenta la discriminació de certs sectors que sí que combreguen amb l'actual alcaldia», conclouen des d'UGT.