Edició 2021

Alcarràs redueix un 66% els actes incívics a la via pública

  • juliol 10, 2012
  • 2 min read
Alcarràs redueix un 66% els actes incívics a la via pública
Alcarràs redueix un 66% els actes incívics a la via pública

Alcarràs redueix un 66% els actes incívics a la via pública| Redacció – Fotografia: Ajuntament d’Alcarràs

 

L'ajuntament d'Alcarràs aconsegueix reduir en tres mesos un 66% les actuacions per actes incívics a la via pública gràcies a la implantació de la figura de l'Agent Cívic. Durant aquest temps, s'han passat de 62 avisos per infraccions, als 17 actuals.

La posada en funcionament la segona quinzena del passat mes d’abril d’un agent cívic a Alcarràs per a combatre les actituds incíviques a la via pública està donant ja els seus primers resultats, segons les dades oficials d’aquests tres primers mesos de servei. En aquest sentit, el nombre d’actuacions realitzades durant la segona quinzena d’abril –coincidint amb la implantació del servei- era de 62, mentre que actualment han baixat fins a les 17. Aquesta reducció suposa un descens del 66% de les actuacions per infraccions tipificades en l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència, que l’Ajuntament d’Alcarràs va aprovar el novembre de 2011.
 
L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, s’ha mostrat satisfet amb el resultat de la tasca d'aquesta persona, principalment pel seu treball preventiu, tot i que assegura que no es pot abaixar la guàrdia. “L’agent cívic porta a terme una important tasca pedagògica, explicant a aquelles persones que desconeixen l’Ordenança de Civisme o les normes bàsiques de comportament, que hi ha certes actituds que no es poden portar a terme en la via pública per no trencar l’harmonia veïnal. D’aquesta manera es dissuadeixen aquells comportaments impropis i només es denuncien els reincidents”, ha especificat Serra.
 
Entre les infraccions més habituals cal destacar: llençar deixalles al terra; utilitzar incorrectament els bancs públics i fer-los malbé; consumir begudes alcohòliques en la via pública; i remenar a l’interior de contenidors.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.