Comarques

Alcarràs reclama a Educació la construcció d’un segon institut al municipi

L'Ajuntament posa a disposició del Departament un solar al parc del Saladar per ubicar-hi el nou equipament

Tània Sentís
  • novembre 16, 2022
  • 4 min read
Alcarràs reclama a Educació la construcció d’un segon institut al municipi

L’Ajuntament d’Alcarràs i les associacions de pares i mares dels quatre centres educatius del municipi, Comtes de Torregrossa, Parc del Saladar, l’Escola Bressol i de l’Institut d’Alcarràs, han reclamat aquest dimecres a Educació la construcció d’un nou institut. L’Ajuntament ha ofert al Departament un solar al parc del Saladar per ubicar-hi el nou equipament. L’objectiu és «posar fi a la massificació que pateixen les aules de l’actual centre de Secundària i Batxillerat», i davant «la previsió que el curs vinent encara s’incrementarà més el nombre d’alumnes», segons ha dit l’alcalde Jordi Janés. 

Educació preveu ampliar el col·legi Comtes de Torregrossa però el projecte «tardarà 4 o 5 anys a veure la llum», ha assenyalat Janés. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’alcalde d’Alcarràs ha lliurat aquest dimecres al director dels serveis territorials d’Educació a Lleida, Claudi Vidal, la carta enviada al conseller Josep Gonzàlez-Cambray, signada pel mateix Janés i les Ampa dels quatre centres educatius del municipi. En la missiva, reclamen l’ampliació del col·legi Comtes de Torregrossa, la finalització de les obres de l’actual institut, que no està acabat després de 25 anys, i la construcció d’un nou centre de Secundària i Batxillerat. «Són infraestructures necessàries per desmassificar les aules i oferir una educació digna i de qualitat», ha exposat Janés. 

A la carta, expliquen que «Alcarràs viu des de fa sis anys una sobreocupació a les aules del 20% de mitjana, precisament per la manca d’infraestructures educatives que s’adaptin a la realitat de les necessitats del municipi». En aquest sentit, Jordi Janés i el regidor d’Ensenyament, Gerard Companys, han traslladat al delegat d’Educació situacions com ara que «els 300 alumnes que es queden al menjador al Comtes de Torregrossa han de menjar entre la sala destinada a menjador i també en aules per la manca d’espai en aquest centre». 

Alcarràs ofereix un solar al parc del Saladar per al nou institut 

L’institut d’Alcarràs acull actualment 558 alumnes i, davant les previsions de creixement de població al municipi, el curs 2023-24 es preveu que el centre hagi d’ampliar d’un a dos grups el primer curs de l’ESO. Per això, l’Ajuntament posa a disposició d’Educació un solar a la zona del parc del Saladar on es podria construir un nou institut, segons ha traslladat Janés a Claudi Vidal. «Si ens accepten la ubicació, el consistori pot començar a treballar en la tramitació urbanística del terreny, un solar que ja compta amb els serveis bàsics de llum i aigua», ha indicat l’alcalde alcarrassí. 

Ampliació de 600 metres quadrats del Comtes de Torregrossa 

Per la seva part, el personal tècnic del Departament d’Educació a Lleida ha explicat durant la reunió als representants municipals el projecte d’ampliació del col·legi Comtes de Torregrossa, una inversió de 2 milions d’euros anunciada fa tres setmanes per la Generalitat. Des del consistori, valoren positivament l’actuació però aquestes obres tardaran 4 o 5 anys en començar, ha lamentat Janés. 

El projecte d’ampliació del col·legi públic d’Educació Infantil d’Alcarràs permetran créixer fins a les 2,5 línies (actualment al centre n’hi ha una); ampliar en 600 metres quadrats la superfície de l’edifici (300 a la planta baixa i els altres 300 a la primera planta), a més de fer un nou menjador i cuina, banys nous, renovar el paviment de la pista del pati i les instal·lacions contra incendis un cop s’hagi acabat l’ampliació. Abans, s’haurà d’iniciar un procés participatiu entre Educació, Ajuntament i la comunitat educativa per conèixer les necessitats i peticions que es podrien incloure en aquest projecte de millora. 

 

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *