Sense Categoria

Alcarràs organitza el I Concurs de la millor melmelada de Catalunya

Avatar
  • octubre 18, 2018
  • 3 min read
Alcarràs organitza el I Concurs de la millor melmelada de Catalunya

En el marc de la XXVII Fira del Comerç i la VII edició de la Fira del Rebost, l'Ajuntament d'Alcarràs, juntament amb l'associació gastronòmica Alifara.cat, ha organitzat per aquest diumenge, 21 d'octubre, el I Concurs de La millor melmelada de Catalunya. El certamen, que es durà a terme al pati de les Escoles de Baix a les 18.00 hores, compta amb l'aval del Departament d'Agricultura de la Generalitat i pretén promocionar la fruita dolça a través de les seves múltiples formes de consum. El concurs, al qual ja hi ha prop d'una desena d'empreses confirmades, neix amb la voluntat de potenciar els productes locals d'aquesta població del Segrià, no només a partir del consum del producte en la seva forma original, sinó a través de la seva transformació en melmelada o confitura.

 

L'esdeveniment, que s'organitza per primera vegada a la població, comptarà amb un jurat professional. En concret, estarà format pel xef del restaurant Malena, Xixo Castaño; el pastisser i professor de l'Escola d'Hostaleria, Josep Ramon Cases; dues de les responsables del Museu de la Confitura de Catalunya, Georgina Regàs i Teresa Millàs; el pastisser del Gremi de Forners de Lleida, Manel Serra; i els cuiners i membres de l'associació gastronòmica Alifara.cat, Elías Alins i Gerard Companys. S'estableixen tres guardons. El primer premi de 1.000 euros se l'emportarà la millor confitura o melmelada de Catalunya 2018, i està patrocinat per Supermercats Bonpreu i Esclat. La persona o entitat guanyadora tindrà l'oportunitat d'optar a la comercialització de la seva melmelada al lineal de la cadena.

 

El segon i tercer premis, de 500 euros cadascun, valoraran la confitura més tradicional i també la més original i compten amb el patrocini de l'Ajuntament d'Alcarràs i Tallers Companys. D'altra banda, i paral·lelament al I Concurs de la millor melmelada o confitura de Catalunya, es durà a terme el concurs local per escollir la Millor melmelada o confitura artesana. Una competició que ja es anava celebrant les darreres edicions de la Fira del Comerç i del Rebost d'Alcarràs i que genera molta expectació entre els assistents. A més a més, serveix per promocionar la fruita dolça i els seus derivats, els productes locals més preuats d'un poble dedicat a la pagesia com és Alcarràs.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *