Cultura

‘Alcarràs’, de Carla Simón, guanya el premi Gaudí a la millor pel·lícula

El film s’endinsa en la pèrdua, en aquest cas, d'un model de vida familiar basat en l'agricultura

Marta Romera
  • gener 23, 2023
  • 2 min read
‘Alcarràs’, de Carla Simón, guanya el premi Gaudí a la millor pel·lícula

‘Alcarràs’, de Carla Simón, ha guanyat el premi Gaudí a la millor pel·lícula. La cineasta ha pujat de nou a l’escenari després de rebre el guardó a millor directora. Simón ja va guanyar fa cinc anys el Gaudí al millor film per ‘Estiu 1993’. ‘Alcarràs’, guanyadora de l’Os d’Or de la Berlinale, s’endinsa en la pèrdua, en aquest cas, d’un model de vida familiar basat en l’agricultura. El preu de la fruita, l’especulació i les energies renovables fan de motor d’un film que interpreten actors no professionals. Competia en aquesta categoria amb ‘El fred que crema’, dirigida per Santi Trullenque; ‘Nosaltres no ens matarem amb pistoles’, dirigida per Maria Ripoll, i ‘Suro’, de Mikel Gurrea.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

‘Alcarràs’ narra la història de l’última collita de fruita d’una família a una finca d’Alcarràs (Segrià) abans que els propietaris hi instal·lin plaques solars. Com en el seu primer llargmetratge, la història parteix d’una experiència personal, la mort del seu avi. Al seu entendre, la família és el motor de conflictes i de «moments molt bonics» i reconeix que tenia ganes d’expressar «com l’energia i les emocions d’una família es mouen com un tot».

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *