L”Alcarràs Florit’ celebra 10 anys amb novetats

Les rutes ‘Alcarràs Florit’ celebren enguany el seu desè aniversari amb les novetats de la inclusió del recuperat Pantà de l’Arròs dins els itineraris turístics i la pel·lícula ‘Alcarràs’ de Carla Simón com a reclam per als visitants perquè puguin veure de primera mà molts dels camps d’arbrers fruiters que van ser escenari de la guardonada cinta. Aquesta oferta turística que Alcarràs ofereix en ple hivern tindrà lloc els dies 10, 11 i 18 i 19 de març, els dos caps de setmana «durant els quals es pot contemplar un dels principals atractius del Baix Segrià: els ametllers, presseguers i les varietats de nectarines i platarines en ple procés de floració», explica l’alcalde Jordi Janés. En la present edició, l’Ajuntament també convoca el 10è Concurs de Fotografia d’Instagram en el qual poden participar només les persones que assisteixen a la ruta.

Les rutes es faran amb autobús per tal de donar una bona qualitat a la visita, fent-la més sostenible ambientalment i veure els paisatges que han inspirat la cineasta Carla Simón a realitzar la seva premiada pel·lícula. Els itineraris es faran quatre dies, el cap de setmana del 10 i 11 i del 18 i 19 de març amb el mateix programa que comença a les 9.30 hores al punt de trobada, a la Plaça del Mercat, al costat del camp municipal de futbol. Des d’aquí s’arriba fins al Pla de l’Alzina, on hi ha un element patrimonial de gran importància per la vila: l’Alzina centenària.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A les 10.00 hores, està programat un esmorzar típic alcarrassí, amb pa amb tomàquet i el tradicional Mandongo (botifarra blanca i negra) i pa amb oli, vi i sucre, amb la col·laboració de l’Associació Cultural Remember Company, i també hi ha una explicació de l’evolució vegetativa de l’estat de floració dels arbres a càrrec dels tècnics del Departament Agronòmic de Fruits de Ponent.

 

A les 11.00 del matí, es torna a l’autobús i es fa un recorregut per diferents camps fruiters per contemplar els diferents colors de la floració i també per tenir temps per fer fotografies. Per acabar la ruta, es visita el Pantà de l’Arròs, una nova parada inclosa en les rutes d’aquesta desena edició, amb la finalitat de valorar aquesta zona humida catalogada PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) i inclosa dins l’espai de la Xarxa Natura 2000. Precisament, l’Ajuntament d’Alcarràs ha fet tasques d’adequació del Pantà de l’Arròs amb la millora de l’accés a la zona, s’han col·locat bancs de fusta i cartells informatius, així com s’han construït tres noves passarel·les al sobreeixidor de l’escullera i dues passarel·les més que donen accés al camí.

La darrera parada de la ruta és a les 12.30 hores a l’Agrobotiga de Fruits de Ponent, que inclou un tast de productes locals. També hi ha la possibilitat que les persones que ho desitgin es quedin a dinar, fet pel qual el consistori facilita un llistat dels restaurants d’Alcarràs.

 

El preu per persona per fer la ruta és de 15 euros i inclou el desplaçament amb autocar, esmorzar, xerrada explicativa, tast de productes locals a l’Agrobotiga. Com que les places són limitades, pels seients dels autocars, les entrades es poden adquirir al web de l’Ajuntament en la secció ‘Entrades’ fins dos dies abans de la ruta.

 

Finalment, enguany el consistori també convoca el Concurs d’Instagram, que també celebra el seu desè aniversari. Per a participar-hi, les fotografies només es poden fer amb mòbil i s’han de penjar a Instagram amb el ‘hashtag’ #AlcarrasFlorit23, i només hi poden concursar les persones que assisteixen a la ruta.