L’alcalde de Mollerussa assegura que l’IRTA dona valor afegit al poble

L’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha elogiat aquest matí «l’excel·lència i saber fer» de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) «com a element tractor del coneixement i la recerca» de les Terres de Lleida, Catalunya i amb reconeixement nacional i internacional. L’alcalde ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita institucional a la XXVII Setmana Fructícola de l’IRTA que es porta terme aquesta setmana a la finca de l’institut a Mollerussa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La comitiva d’autoritats ha comptat també amb la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes; el director general de l’IRTA, Josep Usall; Xavier Roure, director de Fira de Mollerussa, i Luis Asín, del programa Fructicultura IRTA, entre altres.

Davant els mitjans de comunicació, Solsona ha volgut incidir en el «valor afegit» que significa per a la ciutat la celebració d’aquestes jornades, les quals concentraran durant els dos dies més de 1.000 professionals del sector fructícola i en les que hi participen al voltant de 100 empreses.

 

En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que la celebració d’aquestes jornades aporta «capacitat d’atracció de valor a la ciutat» al mateix temps que «conjuga molt bé amb el calendari firal de Mollerussa», amb la Fira de Sant Josep al mes de març. Durant la visita d’autoritats s’ha portat a terme una demostració d’aplicació de fitosanitaris amb drones en fruiters, emmarcada en l’agricultura de precisió.