Sense Categoria

L’alcalde reclama a Renfe que el nou tren AVLO tingui parada a Lleida

Avatar
  • gener 23, 2020
  • 2 min read
L’alcalde reclama a Renfe que el nou tren AVLO tingui parada a Lleida

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha enviat una carta al president de Renfe, Isaías Táboas, en la qual reclama que el nou servei d'alta velocitat a baix cost que impulsa la companyia, l'AVLO, tingui també parada a l'estació de Lleida quan es posi en marxa el pròxim mes d'abril.

 

Aquest dimarts va transcendir la decisió d'aquesta empresa pública d'oferir inicialment el servei només amb parada a Madrid, Saragossa i Barcelona.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Més de 18.000 desplaçaments diaris entre Lleida i Barcelona

Pueyo recorda al màxim responsable de Renfe que hi ha més de 18.000 desplaçaments diaris entre la província de Lleida i Barcelona, fet que ofereix un gran potencial pel transport ferroviari de passatgers que justifica que la ciutat disposi d'aquest nou servei amb un nombre adequat de freqüències.

 

Cal tenir en compte a més, argumenta el paer en cap, la necessitat de promoure el transport públic en l'actual situació d'emergència climàtica. Pueyo reitera també que seguirà la tasca que ja s'està duent a terme en els últims anys des de les diferents administracions per reclamar la millora del servei ferroviari a Lleida.

 

Declaració institucional unànime

En el marc de la Comissió Informativa de les Polítiques de Gestió Urbanística i Mobilitat celebrada aquest dimecres s'ha tractat també aquesta qüestió i s'ha acordat per part de tots els grups municipals d'impulsar una declaració institucional al proper Ple Municipal de l'Ajuntament de Lleida amb el suport unànime de tots els grups per fer aquesta petició a la companyia ferroviària.

 

El primer tinent d'alcalde i regidor d'urbanisme, Toni Postius, ha explicat que «cal fer un front comú per garantir que tots els ciutadans i ciutadanes de Lleida puguin accedir a l'alta velocitat en igualtat de condicions que altres zones del país i per vetllar per la competitivitat del territori lleidatà». A més a més, s'ha acordat impulsar una cimera institucional amb la participació de totes les administracions, entitats i associacions implicades per reclamar, conjuntament i amb més força, una parada d'aquest tren d'alta velocitat a Lleida.

 

També et pot interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *