Sense Categoria

Foto: Albiren un tauró solraig en aquesta zona de la costa catalana

LleidaDiari
  • juliol 11, 2022
  • 2 min read

L'Associació Cetàcea ha albirat recentment al litoral del Garraf un exemplar de tauró solraig, 'Isurus oxyrinchus', una espècie que està en perill d'extinció. L'entitat celebra la troballa d'aquest exemplar, de 2,5 metres de llarg, que va ser vist el 3 de juliol lluny de la costa nedant en superfície. Recorden que el tauró solraig pot arribar a mesurar 4,5 metres, i que habita a tots els mars càlids i temperats del món, principalment en aigües obertes.

 

Hi ha casos, però, en s'apropa a la costa. Pot ser albirat des de la superfície fins a gairebé 900 metres de profunditat. Cetàcea també assenyala que es tracta del tauró més ràpid del món, ja que pot assolir els 70 km/h.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Albiren un tauró solraig en aquesta zona de la costa catalana | LleidaDiari.cat

 

Les amenaces a què s'exposa aquesta espècie

Entre les amenaces a què s'exposa aquesta espècie, l'entitat destaca que és un objectiu de la pesca industrial a la majoria d'oceans i també víctima de la pesca accidental en cerca d'altres taurons. A més, també és víctima del comerç internacional d'aletes, molt buscades al mercat asiàtic. Unes circumstàncies, expliquen, que es veuen agreujades per la lentitud d'arribada a la maduresa, ja que el tauró solraig triga 18 anys a assolir l'edat de reproducció.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *