Albesa organitza la Cursa de la Cordera. 43è Memorial Josep Fontanet

El municipi d'Albesa celebra aquest diumenge, 4 d'agost, una nova edició de la Cursa de la Cordera, 43è Memorial Josep Fontanet, en les distàncies de 5 i 10 quilòmetres, a més d'una caminada de 5 quilòmetres.

 

La sortida i arribada de les curses es farà des del camp municipal de futbol i comptaran també amb competició pels més joves. Així, se celebraran curses de 2km i 1km, per a les categories de 12 a 15 anys i de 10 i 11 anys, respectivament, a més de les de distància més curta per als més joves.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Presentació de la cursa de la cordera d'Albesa

Albesa organitza la Cursa de la Cordera. 43è Memorial Josep Fontanet | LleidaDiari.cat

 

Tal i com ha explicat l'alcaldessa d'Albesa, Eugènia Puig-grós «és la cursa més antiga de Catalunya i està datada de 1590». Ha afegit que «és una bona oportunitat per conèixer el poble i practicar hàbits saludables». Per la seva banda, Sisco Piqué, membre del Club Excursionista d'Albesa i organitzador de la cursa, ha animat a tothom a «apuntar-se a una cursa amb la tradició històrica que té».

 

El premi: un corder preparat per a cuinar

Com ja és habitual, els premis pels guanyadors en les categories absolutes serà un corder preparat per a cuinar, mantenint la tradició amb la qual va començar aquesta competició, tot i que anys enrere es lliurava un corder viu als primers classificats.

 

La cursa homenatja Josep Fontanet, un dels referents de la competició que va guanyar en diverses ocasions. Justament Fontanet participava en una cursa que, en els seus inicis celebrava una cursa oberta a tot el públic i una altra només per a participants del municipi. La competició forma part de la Lliga Ponent 2022 i té com a topall els 250 inscrits. Les inscripcions es poden fer a través de: www.iter5.cat.