Cultura

Alba Morena i La Niña Paracaídas, en concert a l’Espai Orfeó de Lleida

El concert tindrà lloc el dissabte 26 de novembre a les 20h a l’Espai Orfeó

Marta Romera
  • novembre 18, 2022
  • 4 min read
Alba Morena i La Niña Paracaídas, en concert a l’Espai Orfeó de Lleida

Alba Morena i La Niña Paracaídas, en concert a l’Espai Orfeó, a la Nit de la Casa de la Música 2022. Alba Morena, artista guardonada amb el premi Casa de la Música 2022, presentarà el seu primer disc per primera vegada a Lleida. La Niña Paracaídas, guanyadors del primer premi de la tercera edició del concurs de bandes emergents organitzat per la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, obriran el concert. El concert tindrà lloc el dissabte 26 de novembre a les 20h a l’Espai Orfeó.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Alba Morena és l’artista seleccionada per la incubadora musical de Cases de la Música 2022

La Incubadora Musical de Cases de la Música és un projecte que pretén ser un esglaó més dintre del Programa de Suport a la Creació. Amb aquesta premissa com a base, a l’artista o banda escollit com a Grup Cases de la Música se li recolza i ajuda, accelerant el creixement de la seva carrera i facilitant-li possibles sortides professionals, com la d’una agència de booking, la d’una discogràfica, la producció del disc i del directe, o la planificació d’una gira.

 

D’aquesta manera, la Incubadora Musical de Cases de la Música té com a objectiu poder fer sobresortir al grup seleccionat d’entre la gran quantitat d’artistes emergents i apropar-se als artistes ja consolidats. La cantant, compositora i productora de Salou, Alba Morena, canta des de cant líric fins a jazz, incloent-hi gèneres mediterranis i aflamencats, que fusiona amb un estil de producció pròpia. Parteix d’un so urbà alternatiu i incorpora tocs de música clàssica. La seva música emociona i, alhora, ofereix una experiència intensa, nostàlgica i potent.

 

Alba Morena presenta el seu primer treball Las Dos Edades (Autoeditat, 2021), on s’interrelacionen diferents gèneres: des de l’electrònica a la música urbana, passant per la música clàssica, el flamenc i els gèneres alternatius. Aborda temes com el suïcidi, el dol, l’amor tòxic i la consciència-herència familiar, entre d’altres. Un camí que va des de la infantesa fins a una complicada maduresa, on barreja versions i peces originals.

Alba Morena – veu i electrònica.

Guillem Soler – baix elèctric.

La Niña Paracaídas, guanyadors del primer premi de la tercera edició del concurs de bandes emergents, organitzat per la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, guardonat amb l’enregistrament en un estudi professional, obriran el concert.

 

La Niña Paracaídas, va iniciar-se l’octubre del 2021 per tal de donar sortida en format banda al projecte que va començar la Maria (La Niña Paracaídas) a finals del 2020. Amb unes produccions (per part de Vicent Monfà i Arnau Moreno) plenes de guitarres, bateries i baix potents, es va voler donar el màxim del projecte dalt de l’escenari, i per aquest motiu va buscar i reunir una banda, la que avui dia està creant el directe per oferir a diferents sales, pobles i ciutats i poder presentar el disc de debut que sortirà a la tardor d’aquest 2022.

 

Amb un estil pop punk molt fresc, però amb arrels a les influències musicals d’aquest gènere als 2000, La Niña Paracaídas sorgeix amb la finalitat de revolucionar Lleida i voltants, amb l’objectiu de poder donar-se a conèixer en l’àmbit estatal i posar la veu i la música de dones en aquest estil dalt de l’escenari, fet molt escàs i necessari.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *