Sense Categoria

Un de cada cinc catalans ha patit abusos sexuals durant la seva infantesa

Avatar
  • octubre 5, 2018
  • 4 min read

Imatge d'arxiu d'un nena petita | Cedida

 

L’ONG 'Save The Children' acaba de fer públic que un de cada cinc catalans ha patit algun tipus d’abús sexual al llarg de la seva infància. Per aquest motiu, l’organització ha decidit engegar una campanya que s’acull sota el lema ‘Trenco el silenci’, que pretén donar visibilitat i denunciar el màxim nombre de casos d’abusos sexuals dels més petits.

 

A més, l’ONG ha fet patent que set de cada deu casos no arriben ni a tenir un judici, a causa de la manca de proves, i que una de cada dues de les denúncies que s’interposen per casos d’abús sexual tenen a menors com a víctimes.

 

Per aquest motiu, i amb la intenció de demanar «una major protecció per a les víctimes», l’associació ha decidit engegar la campanya mencionada anteriorment, en un intent de «sensibilitzar a la població sobre el dolor que han viscut i segueixen vivint molts nens i nenes víctimes d’abús sexual».

 

El pitjor de l’abús infantil és «el secret i els tabús que el rodegen»

La campanya, a més, pretén fer una crida social amb la finalitat que tothom se solidaritzi amb les víctimes. L’objectiu final és reclamar una Llei que protegeixi els nens d’aquest tipus de pràctiques delictives. En aquest sentit, la responsable a Catalunya de Polítiques d’Infància de Save the Children, Emilie Rivas, ha manifestat que «el patiment segueix ocult en nombroses ocasions a causa de la soledat en la qual es veuen immersos els que ho pateixen».

 

abuso menor

Una nena petita plorant | Cedida

 

A més, Rivas ha destacat que el pitjor problema de l’abús infantil és «el secret i els tabús que el rodegen», i ha explicat que «els testimonis de les víctimes són una mostra inequívoca que existeix una problemàtica arrelada a la nostra societat», lamentant també que «seguim sense les eines jurídiques necessàries per a garantir la protecció dels menors».

 

Segons l’ONG, el principal problema és el sistema judicial «llarg i dolorós» al que els petits es veuen sotmesos, ja que «l’obliga a repetir la seva experiència fins a quatre vegades entre els diferents serveis que l’atenen».

 

El Govern té previst aprovar una Llei contra la violència contra la infància

Amb tot, el passat 7 de setembre el Govern central va assegurar que té previst remetre l’avantprojecte de Llei de Protecció Integral contra la violència contra la infància, que precisament buscarà mesures per tal de lluitar contra aquest tipus d’abusos.

 

En aquest sentit, Save the Children sol·licita que aquesta Llei pugui garantir una educació afectiva sexual a l’escola i des d’edats avançades; que s’agilitzin els tràmits; que tots els professors i directors de col·legis i instituts comptin amb formació sobre violència i protecció de la infància; i també que tots els centres educatius disposin d’un protocol de detecció i gestió de casos de violència contra la infància.

 

A banda de tot això, l’ONG també vol que es creï una Fiscalia dirigida especialment als casos de violència contra la infància, així com jutjats d’instrucció especialitzats en aquest tipus de violència. Per acabar, Save the Children reclama que els terminis de prescripció dels delictes sexuals contra menors no s’activin fins que la víctima compleixi els 30 anys.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *