Ajuntaments de les Garrigues estalvien més de 8.000 euros en la factura elèctrica

El consell comarcal i diversos ajuntaments de les Garrigues han aconseguit un estalvi de més de 8.000 euros anuals a partir d'optimitzar les potències elèctriques en els subministraments municipals que tenen contractats. Aquest treball s'ha dut a terme en el marc del conveni entre el Consell Comarcal de les Garrigues i l'Associació Leader de Ponent, entitat que ofereix aquest servei entre d'altres.

 

D'aquesta manera, sense haver de fer inversió, l'Ajuntament de Bellaguarda obté un estalvi anual de 1.500 euros; el del Cogul, de 1.800 euros; el dels Omellons, de 1.600, el euros; de 1.500 euros, el de Juneda; de 1.150 euros, el de Puiggròs, i de 1.000 euros, en el cas del consell comarcal.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El treball ha consistit en detectar un potencial d'estalvi, associat a l'optimització o ajustament de les potències contractades dels subministraments elèctrics, per apropar-les als consums reals, ja que els darrers anys el consum ha variat pel canvi d'usos i les diferents inversions o modificacions realitzades a diferents edificis o instal·lacions.

Consell Comarcal de les Garrigues

Ajuntaments de les Garrigues estalvien més de 8.000 euros en la factura elèctrica | LleidaDiari.cat

 

L'Associació Leader de Ponent

L'Associació Leader de Ponent, a través d'un conveni amb el Consell Comarcal de les Garrigues, posa a disposició el servei de gestió energètica municipal a totes les poblacions de la comarca, de manera gratuïta i periòdica. Un servei que també inclou l'assessorament sobre ajuts i subvencions, xerrades a la ciutadania, taules de debat, promoció de les comunitats energètiques i la mobilitat sostenible, entre altres actuacions.

 

En concret, l'associació ha dut a terme dues xerrades a la ciutadania a Vinaixa i el Cogul; també ha efectuat canvis de comercialitzadora a la Granadella i ha visitat els ajuntaments d'Arbeca, Bellaguarda, els Omellons i Juneda per fer optimitzacions, entre altres actuacions. Així mateix, Leader Ponent continua treballant perquè els municipis que ho vulguin, puguin rebre aquests assessoraments o informació que necessitin i es posa a disposició de les administracions locals.