Sense Categoria

Sancionen a l’Ajuntament de Torrelameu per repartir fulls informatius en període electoral

Avatar
  • maig 13, 2019
  • 2 min read
Sancionen a l’Ajuntament de Torrelameu per repartir fulls informatius en període electoral

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Balaguer ha acordat obrir expedient sancionador a l'Ajuntament de Torrelameu, a la comarca de la Noguera, per haver distribuït entre els veïns diferents documents i fulls informatius en període electoral. En una resolució del 13 de maig arran d'una denúncia de Junts per Torrelameu, la JEZ sosté que el consistori hauria vulnerat l'article 50.2 de la LOREG i «el principi de neutralitat política que durant els períodes electorals els càrrecs públics han de respectar escrupolosament». En concret, fa referència a l'enviament per part de l'Ajuntament de cinc documents que la Junta Electoral de Zona considera informació sobre assoliments i èxits de la gestió del govern municipal.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La JEZ de Balaguer es refereix a l'enviament als veïns de Torrelameu d'un full sobre els comptes anuals del 2018, enviat el 4 d'abril; d'un escrit sobre assoliments en la gestió, enviat el dia 10 d'abril; d'un altre sobre la gestió de subvencions, del 3 de maig; del document 'Economia: diferents maneres de servir Torrelameu', del 9 de maig; i del full informatiu sobre el cost de servei de les escombraries, enviat el 9 de maig.

 

L'article 50.2 de la LOREG disposa que des de la convocatòria de les eleccions i fins que se celebrin «queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts, o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions». 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *