L’Ajuntament de Tàrrega aprova les obres de millora pels vianants a l’avinguda Balaguer

L’Ajuntament de Tàrrega ha enllestit la redacció d’un projecte urbanístic per ampliar la vorera del costat sud de l’avinguda de Balaguer. Es tracta d’una obra que vol millorar la mobilitat dels vianants i l’accessibilitat al llarg del carrer, un important eix de circulació que comunica la cèntrica avinguda de Catalunya amb el barri de Fàtima. El projecte, redactat pels serveis tècnics municipals, ha estat aprovat de forma inicial mitjançant decret d’alcaldia i es troba ara en fase d’exposició pública. El pressupost de contracta ascendeix a 188.142 euros i inclou l’arranjament de la xarxa d’aigua de boca substituïnt l’actual canonada de fibrociment per una altra de polietilè.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

També es construirà segment de vorera en un tram que encara no en disposa i on els vianants circulen per un pas pintat i delimitat per pilones. Tota la vorera es refarà amb nova pavimentació acabada amb formigó i panot. En els trams arbrats s’optarà per un sistema de llambordes. Quant a mobiliari urbà, s’instal·laran papereres i, per accentuar la seguretat dels vianants, diferents pilones al llarg del traçat. L’execució del projecte culminarà amb nova senyalització vertical i horitzontal inclosos passos de vianants.

El regidor d’Urbanisme, José Luis Marín, destaca que «l’ampliació de la vorera sud aportarà millores significatives de mobilitat per als vianants en un carrer força transitat com és l’avinguda de Balaguer». D’altra banda, cal recordar que el consistori va aplicar l’any passat una capa de sauló a la vorera de l’altre costat, al vessant nord. «Va ser una mesura provisional, ja que la vorera nord s’inclou en sectors urbanístics de la zona pendents de desenvolupar en el futur», apunta el regidor.