Sense Categoria

L’ajuntament lleidatà que fa créixer el seu pressupost per aquest 2021

LleidaDiari
  • gener 19, 2021
  • 2 min read
L’ajuntament lleidatà que fa créixer el seu pressupost per aquest 2021
L’ajuntament lleidatà que fa créixer el seu pressupost per aquest 2021

El pressupost de l'Ajuntament de Mollerussa per al 2021 creixerà fins als 15,3 MEUR | LleidaDiari.cat

El pressupost de l'Ajuntament de Mollerussa per aquest 2021 creixerà fins als 15,3 MEUR, un 8,3% més que l'any passat. Així ho ha anunciat l'alcalde Marc Solsona, que ha afegit que els comptes inclouen 1.033.000 euros d'inversions condicionades a diferents obres del PUOSC, plans de dinamització de la Diputació de Lleida i altres actuacions del consistori.

 

Solsona ha destacat que en un any «atípic» el pressupost creix encara que pugui semblar «agosarat» pel tancament en negatiu de 2019. Això no obstant, l'alcalde ha assegurat que per primera vegada en els darrers deu anys, l'índex d'endeutament del consistori es va situar a 31 de desembre per sota del 80%, un fet que apunta que no hi ha un problema pressupostari, sinó de liquiditat.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

A què es destinaran les millores?

Les inversions del PUOSC es destinaran a millores en la piscina coberta, pressupostades en 267.000 euros i el sanejament de la plaça Estació i el carrer Urgell (90.000 euros). Segons Solsona, el capítol d'inversions també inclourà una subvenció de 78.000 euros de la Generalitat per a l'ampliació de l'Oficina Jove. D'altra banda, l'alcalde ha explicat que amb els diferents programes de dinamització i cooperació de la Diputació de Lleida, es podrà fer la compra definitiva de les antigues oficines de 'la Caixa' situades als baixos de l'Ajuntament i també la reforma de l'edifici del bar de L'Amistat.

 

Finalment, també caldrà sumar diferents «retalls d'obra» en altres punts del municipi com el carrer Prat de la Riba o la retirada de la teulada d'amiant del magatzem que hi ha a l'estació de tren cedit per Adif, que seran finançats amb inversió municipal. Segons Solsona, del total d'inversió dels pressupostos, el 61,5% es finançarà amb subvencions i el 38,5% provindrà de fons propis. El passat 30 de desembre, l'equip de govern va entregar als diferents grups a l'oposició aquesta proposta de pressupost que s'ha de debatre i aprovar en el proper Ple ordinari del mes de gener.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *