Lleida

L’Ajuntament de Lleida tramita 117 expedients sancionadors per infraccions a l’ordenança de neteja viària

Engega una prova pilot per monitorar els residus abocats a l'Horta mitjançant un sistema d'informació per satèl·lit

Tània Sentís
  • desembre 14, 2022
  • 3 min read
L’Ajuntament de Lleida tramita 117 expedients sancionadors per infraccions a l’ordenança de neteja viària

L’Ajuntament de Lleida ha incoat entre gener i desembre 117 expedients sancionadors per infraccions a l’Ordenança municipal de neteja viària, segons s’ha informat aquest dimecres en la Comissió de Seguretat i Civisme. En el període 2015-2020, va tramitar, de mitjana, 24 expedients anuals per infringir aquesta ordenança. En el marc del Pla de Millora de l’Espai Públic, la Paeria ha posat en marxa una prova pilot de monitoratge estratègica dels residus abocats a l’Horta mitjançant un sistema d’informació per satèl·lit. D’altra banda, la Comissió ha donat llum verda a la proposta de reglament municipal regulador de l’ús de drons per part de la Guàrdia Urbana de Lleida, que haurà de rebre el vistiplau definitiu al Ple del mes de desembre.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En la Comissió de Seguretat i Civisme de la Paeria també s’ha destacat que, dins les accions dutes a terme en el marc del Pla de Millora de l’Espai Públic, s’ha posat en marxa una prova pilot de monitorització estratègica dels residus abocats a l’Horta de Lleida mitjançant un sistema d’informació per satèl·lit, amb l’objectiu de monitorar l’acumulació de residus en espais no habilitats de l’espai urbà. L’alcalde Miquel Pueyo ha indicat que tots els abocaments il·legals a l’Horta de Lleida són investigats per descobrir-ne els presumptes autors.

En aquest sentit, entre l’1 de gener i l’1 de desembre d’enguany, l’Ajuntament de Lleida ha tramitat 117 expedients sancionadors per infringir l’Ordenança municipal de neteja viària. Des de l’aplicació del Pla de Millora de l’Espai Públic s’ha multiplicat per cinc aquesta xifra ja que en el període comprès entre 2015 i 2020 van ser 24 expedients els incoats a l’any, de mitjana.

En el decurs de la reunió s’ha tractat l’estat de la tramitació de l’expedient administratiu per a la modificació de l’Ordenança municipal de convivència i civisme, per incorporar la regulació de mesures complementàries a les sancions econòmiques per infraccions administratives, una acció que s’inclou dins el Pla Estratègic de convivència i civisme que està elaborant l’Ajuntament de Lleida. Està previst portar la modificació d’aquesta ordenança al Ple municipal del mes de gener. Així mateix, Pueyo ha informat que abans que s’acabi aquest any s’aprovarà el Pla estratègic de convivència i civisme de Lleida.

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *