L’Ajuntament de Lleida presenta un projecte per millorar el polígon El Segre

L'Ajuntament de Lleida ha presentat als propietaris del Polígon del Segre el projecte de millora d'aquesta zona industrial que es presenta a la convocatòria de fons europeus Next Generation.
 

En una primera fase, preveu millorar les voreres, plantar arbres i instal·lar carril bici i enllumenat en el tram inicial del carrer Indústria, des del pont de Pardinyes fins a la cruïlla del camí del Molí de Cervià.
 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El projecte incorpora també el canvi d'aparcament en bateria a filera per millorar la seguretat. La Paeria preveu acollir-se a qualsevol mena d'ajut europeu que pugui millorar la mobilitat, l'eficiència energètica i altres aspectes d'interès pels propietaris i empresaris del polígon del Segre, segons ha dit el tinent d'alcalde Toni Postius. 
 

«La millora de les infraestructures del principal polígon industrial de la ciutat és una prioritat per la Paeria i, en la mesura que ho permeti la disponibilitat pressupostària i l'obtenció de fonts de finançament externes com són els projectes europeus, tenim intenció d'anar actuant allà on sigui possible per fer que les empreses tinguin uns millors serveis», ha afirmat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme.
 

L’Ajuntament de Lleida presenta un projecte per millorar el polígon El Segre

L'Ajuntament de Lleida presenta un projecte per millorar el polígon El Segre | LleidaDiari.cat

S'han invertit 50.000 euros pel manteniment del clavegueram

Durant la trobada, també s'han tractat qüestions vinculades amb la mobilitat ferroviària, com són el projecte de futur baixador a la partida de Granyena que executarà FGC i que afecta una part del polígon, projecte que ha estat ben rebut pels assistents. A més, Postius ha explicat que s'està tramitant una modificació de planejament a l'àmbit de l'estació de mercaderies del Pla de Vilanoveta per tal de poder catalogar com a equipament ferroviari un espai que ara és considerat equipament comunitari i on Adif té previst construir uns magatzems per a mercaderies.
 

El tinent d'alcalde també ha destacat que, per primera, vegada s'ha adjudicat el manteniment del clavegueram del polígon, amb una inversió de 50.000 euros. Això, permetrà fer un mapatge del polígon detectant els punts on es registrin incidències, per tal de poder fer un millor control davant de possibles taponaments i mals usos.

Pel que fa a la millora de l'enllumenat, que és una altra de les demandes dels empresaris del polígon, Postius ha explicat que en els pròxims pressupostos s'afegirà una partida de més de 80.000 euros per fer front a totes les reposicions i reparacions fruit de les incidències rebudes, de robatoris de cable i de material deteriorat.