Lleida planta prop d’un miler de nous arbres a la ciutat durant aquest any

L'Ajuntament de Lleida ha plantat aquest any 952 nous arbres, de 25 espècies diferents en 65 actuacions que s'han dut a terme enguany a la capital del Segrià. Sobretot, s'han plantat arbres de gran port, que ofereixen ombra a les zones de passeig i estada a la ciutat, segons les dades que s'han donat a conèixer aquest dimarts.

 

En el marc de la comissió d'Habitatge i Transició Ecològica també s'ha presentat la proposta de renovació de la declaració de Lleida com a municipi d'habitatge tens. Amb aquesta acció, la Paeria dona compliment al pla d'actuacions en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament dels habitatges, amb la finalitat d'incrementar l'oferta de lloguer assequible i controlar la bombolla de preus.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Des de la regidoria d'Habitatge i Transició Ecològica considerem «imprescindible» garantir que la ciutadania tingui accés a un habitatge de lloguer digne on viure i «la contenció de rendes en els contractes d'arrendament és una primera via per aconseguir-ho», ha explicat el regidor Sergi Talamonte.

 

«És prioritari establir els mecanismes que ajudin a regular el mercat i fer possible un millor accés a pisos de lloguer per a les persones que es troben en situacions de més dificultat, és una qüestió de justícia i la legislació catalana ho permet», ha indicat el regidor d'Habitatge.

Lleida planta prop d’un miler de nous arbres a la ciutat durant aquest any

L'Ajuntament de Lleida planta prop d'un miler de nous arbres a la ciutat durant aquest any | LleidaDiari.cat

 

952 nous arbres plantats a la ciutat durant aquest any

D'altra banda, la comissió informativa d'Habitatge i Transició Ecològica ha informat que la Paeria ha plantat enguany 952 nous arbres a la ciutat. Destaquen les actuacions dutes a terme a la rambla de Corregidor Escofet o al parc de Ciutat Jardí, així com en diversos carrers del barri de Vila Montcada, al passeig de Ronda i la reposició dels arbres de l'avinguda Miquel Batllori.

 

Pel que fa a les espècies, cal remarcar la plantació de 267 lledoners (Celtis australis i Celtis occidentalis) i d'alzines (Quercus ilex), amb 222 exemplars. També s'han plantat 69 plataners (Platanus x hispànica), 74 pistatxer xinés (Pistacia chinensis) i 56 robínies (Robinia pseudoacacia). Aquest dimecres, 16 de juny, es farà una plantació popular al parc d'Alcalde Pujol.