L’Ajuntament de Lleida inicia el repartiment de senyeres per la Diada

L'Ajuntament de Lleida inicia aquest dijous el repartiment de senyeres amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin poden recollir-les entre les 10 h i les 13 h al pati del Palau de la Paeria.

 

L'acte commemoratiu de la Diada s'organitza de manera conjunta amb la Generalitat i la Diputació de Lleida i tindrà lloc el 10 de setembre a les set de la tarda davant de la Porta dels Apòstols de la Seu Vella.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El Roser estarà obert per realitzar l'ofrena floral

Presidirà l'acte la consellera de presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà i hi participaran l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el delegat del govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé i el president de la Diputació, Joan Talarn.

 

El dia 11 de setembre, a partir de les 9 h, l'edifici del Roser estarà obert per realitzar l'ofrena floral a càrrec de les entitats culturals i cíviques de la ciutat.

L’Ajuntament de Lleida inicia el repartiment de senyeres per la Diada

L'Ajuntament de Lleida inicia el repartiment de senyeres per la Diada | LleidaDiari.cat

 

La CUP rebutja participar en l'acte institucional de la Diada a Lleida

La CUP de Lleida no participarà en l'acte institucional de la Diada que es farà a la ciutat. En una carta enviada pel diputat lleidatà, Pau Juvillà, a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, la CUP ha declinat la invitació i retreu a la Paeria i al Govern de la Generalitat que continuïn mantenint la commemoració de l'11 de setembre a la Seu Vella en lloc del Roser com a espai de memòria col·lectiva d'aquells que van lluitar per les llibertats nacionals.

 

Lamenten que l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, continuï mantenint l'acte a la Seu Vella reforçant així, diuen, la política «d'amnèsia històrica imposada per Àngel Ros i aplaudida per Ciutadans».

 

La CUP exigeix a ERC i Junts per Catalunya que l'acte institucional de la Diada de l'Onze de Setembre es torni a celebrar al Convent del Roser, tal com s'havia dut a terme fins a l'any 2011, quan el PSC va decidir traslladar-lo a la Seu Vella, coincidint amb l'inici de les obres del Parador.