Comarques

Bona tasca: Ajuden una desena d’immigrants a trobar feina al Segrià

Durant un any assumiran tasques de brigada i de suport al servei de primera acollida del Consell en diferents poblacions de la comarca

Marta Romera
  • novembre 10, 2022
  • 3 min read
Bona tasca: Ajuden una desena d’immigrants a trobar feina al Segrià

El Consell Comarcal del Segrià ha contractat nou persones migrades per assumir diferents tasques de brigada i de suport al servei de primera acollida del Consell en diferents poblacions del Segrià. Els nous treballadors i treballadores s’incorporen aquesta mateixa setmana, mentre està previst que abans de finals d’any es contracti una altra persona un cop tramiti la documentació pendent.

 

Aquest dimarts el president del Consell Comarcal, David Masot, i el vicepresident, Toni Bosch, els han donat la benvinguda en una trobada en què també hi han participat les responsables del servei d’acollida comarcal i la coordinadora del programa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

De les deu persones, tres són originàries del Senegal, dos del Marroc i altres dos de l’Argentina, i les tres restants són del Brasil, Colòmbia i Gàmbia. Quant als municipis on treballaran, seran Corbins (3 persones), Albatàrrec (2), Maials, Soses, Alguaire, Rosselló i Alpicat. Cal tenir en compte que, a l’hora de fer l’adjudicació dels destins, s’ha prioritzat el municipi de residència de cadascú o un de proper per evitar problemes de mobilitat.

 

Totes les persones contractades han superat els mòduls del servei de primera acollida: el mòdul A, que correspon al curs d’alfabetització en llengua catalana; el mòdul B, sobre coneixements bàsics del món laboral; i el mòdul C, de cultura catalana.

El contracte té una durada de dotze mesos i els nous treballadors hi han accedit gràcies a la línia ACOL del programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que s’ha impulsat des de l’àrea de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Segrià. Aquesta línia està dedicada a un dels col·lectius de persones més desprotegits i, per tant, amb més risc d’exclusió social: les persones migrades que obtinguin una autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals d’arrelament social i que puguin subscriure un contracte de treball i realitzar una acció formativa, contribuint d’aquesta manera a la seva inserció sociolaboral.

Tant els contractes de treball d’un any de durada a la comarca del Segrià com les accions formatives a fer de forma obligatòria durant el contracte i dins de l’horari laboral estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *