La Fundació Ilersis fa una crida per trobar una nova nau després de l’incendi

Imatge de l'interior de la nau

Imatge de l'interior de la nau | LleidaDiari.cat

 

La Fundació privada Ilersis ha fet una crida aquest dilluns per trobar una nova nau industrial que els permeti recuperar l'activitat laboral i donar resposta com més aviat millor a la gran quantitat d'encàrrecs de clients. Els seus responsables han visitat les instal·lacions del centre de treball especial ubicat al polígon el Segre que aquest cap de setmana ha quedat calcinat per un incendi del qual se'n desconeixen les causes. El president de la Fundació, Antoni Siurana, ha lamentat que a l'interior de la nau hi havia maquinària i «equipament específic» per al treball de les persones amb discapacitat que hi feien feina. A més a més l'incendi ha passat en un moment en què s'estava treballant intensament en la confecció dels lots de Nadal. La Fundació ha hagut de donar «vacances forçades» a una desena dels quaranta treballadors.

La nau d'Ilersis des de fora

La nau d'Ilersis des de fora | LleidaDiari.cat

 

 

Antoni Siurana ha assegurat que l'incendi que ha calcinat la nau de treball ha estat «terrible» perquè afecta d'una manera molt important a la fundació. Aquestes setmanes al taller s'hi estaven elaborant els lots de Nadal que moltes empreses els encarreguen i tot aquest estocatge s'ha perdut. És per això que Siurana considera que el succés no només els afecta a ells sinó a «moltes persones». Les flames es van veure afavorides pel vent que bufava diumenge i quan van arribar els Bombers poca cosa van poder fer per salvar les instal·lacions. Així mateix, Siurana ha alertat que el «ritme d'ingressos» d'Ilersis ha des que ser «fluid» perquè no hi ha al darrera un gran capital, per la qual cosa ara s'haurà de fer un esforç addicional i ha demanat suport a les administracions.

 

Ilersis busca ajuda per trobar una nova nau

Ilersis està buscant una nau nova, amb la mateixa capacitat de volum de treball que la que s'ha cremat, i quan l'aconsegueixen demanaran als proveïdors de maquinària que s'adeqüin per poder fer també un esforç i aconseguir la fusta amb la qual treballen. Siurana confia que tindran la «suficient agilitat» per poder donar resposta als encàrrecs de Nadal tot i que segurament caldrà fer hores extra i negociar amb els clients els terminis de lliurament. Per la seva part, la gerent d'Ilersis, Teresa Benet, ha explicat que han hagut d'enviar unes deu persones a casa, de «vacances forçades», de la quarantena de treballadors que estaven ubicats al centre de treball. La resta els han reubicat però ha destacat que per aquestes persones això «és una situació molt irregular que els és preocupant».

El foc ha deixat part de la maquinària al descobert

El foc ha deixat part de la maquinària al descobert | LleidaDiari.cat

 

 

Benet ha assegurat que la destrucció de la nau no afectarà cap lloc de treball «i menys a les persones amb discapacitat». Això no obstant, ha recalcat la necessitat de trobar una nova nau aquesta mateixa setmana i s'ha mostrat convençuda que la «solidaritat de tothom» s'activarà per ajudar-los en aquesta recerca i poder reobrir. Segons Benet, a la nau calcinada hi havia material en estoc per omplir fins a quatre tràilers de productes per a serveis diversos. Però això no és tot, ja que ha desaparegut maquinària específica que amb el pas dels anys cobria totes les necessitats dels operaris amb discapacitat i també donaven resposta a les necessitats dels clients. Feina acumulada durant vint anys, que també s'havia finançat a terminis i que ara haurà de recomençar de nou. De moment no hi ha una valoració dels danys i s'està treballant a configurar una xifra per establir les pèrdues econòmiques que ha provocat el foc.

La nau d'Ilersis calcinada

La nau d'Ilersis calcinada | LleidaDiari.cat