Societat

Així afecta a les embarassades menjar ultraprocessats

Tània Sentís
  • octubre 15, 2022
  • 2 min read
Així afecta a les embarassades menjar ultraprocessats

Menjar massa aliments ultraprocessats durant l’embaràs afecta les capacitats lingüístiques i verbals de l’infant, així ho conclou un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Els resultats s’han publicat a la revista científica ‘Clinical Nutrition’. Durant quatre anys s’han estudiat 1.800 mares i els seus respectius fills, als qui han fet un seguiment d’ençà que van nàixer fins als cinc anys.

Per tal d’avaluar si la ingesta d’aliments ultraprocessats en la dieta de les mares participants era elevada se’ls va fer respondre un qüestionari de consum alimentari i se les va dividir en tres grups: un en el qual s’incloïen les mares amb un nivell d’ingesta baix d’ultraprocessats, un altre amb un nivell mitjà i el tercer nivell, alt.

 

Els fills de les mares que formaven part del grup de nivell elevat obtenien una puntuació més baixa a l’apartat d’habilitats verbals dels nens. L’equip investigador va observar que el perfil de les mares d’aquest grup era el d’una dona amb estudis primaris, de classe social baixa i que no segueix de forma habitual una dieta mediterrània. “Tenir en compte aquests aspectes ens ofereix una visió més global d’aquesta realitat”, ha explicat Júlia Puig, nutricionista i professional en salut pública d’IsGlobal.

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *