Sense Categoria

Aitona rep un premi per la seva ruta del presseguer en flor

Avatar
  • juliol 29, 2019
  • 3 min read
Aitona rep un premi per la seva ruta del presseguer en flor
Pla general aeri fet amb dron dels camps de presseguers florits a Aitona

Pla general aeri fet amb dron dels camps de presseguers florits a Aitona | LleidaDiari.cat

 

La ruta de la flor del presseguer d'Aitona (Segrià), emmarcada en el projecte 'Fruiturisme', ha estat reconeguda amb el premi a la millor experiència turística en el marc dels Guardons de Turisme 2019 convocats pel Departament d'Empresa i Coneixement.

 

Aquesta distinció és un dels màxims reconeixements en matèria turística que atorga la Generalitat per reconèixer la feina del sector turístic català i la seva contribució perquè Catalunya sigui una destinació turística referent a escala internacional. 'Fruiturisme' va néixer l'any 2011 de la mà de l'Ajuntament d'Aitona i al llarg dels darrers anys ha experimentat un creixement exponencial, fins a convertir-se en un dels principals reclams turístics de les terres de Lleida i del conjunt de Catalunya.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

'Fruiturisme' és un projecte de poble

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, valora amb satisfacció aquest premi i explica que 'Fruiturisme' és un projecte de poble que des del seu inici ha comptat amb la implicació dels veïns i dels pagesos, que són un veritable actiu i una peça essencial d'aquest projecte i del creixement econòmic del municipi. En aquesta línia, assegura que el fet de poder comptar, des del primer dia, amb el suport i la col·laboració d'un equip de voluntaris i de guies titulats en turisme de fructicultura que acompanyen els visitants durant les visites guiades i els ensenyen “els millors racons, les vistes més excepcionals i els punts d'interès patrimonial del poble ha estat vital per al creixement del projecte”.

 

'Fruiturisme' va néixer el 2011 a la recerca constant de noves experiències. La ruta de la flor del presseguer és una de les principals campanyes turístiques de l'Ajuntament amb l'objectiu de buscar noves vies de difusió i promoció turística tot aprofitant i valorant el paisatge, l'activitat agrícola i la fruita dolça aitonenques.

Alguns dels primers visitants als camps de presseguers florits a Aitona

Alguns dels primers visitants als camps de presseguers florits a Aitona | LleidaDiari.cat

 

 

Va començar oferint petites visites guiades pels camps fruiters de la vila

'Fruiturisme' va començar oferint petites visites guiades pels camps fruiters de la vila i rutes per l'entorn d'Aitona per mostrar l'espectacle visual únic al món que ofereixen els camps de presseguers amb flor. El creixement continuat que ha experimentat el projecte ha permès, però, atraure a milers de visitants vinguts d'arreu del món i ampliar i potenciar al llarg de tot l'any les propostes que ofereix aquesta iniciativa.

 

Actualment es compta amb dues temporades estacionals: 'Aitona en Flor' durant la primavera i 'Aitona en Fruita' durant els mesos d'estiu, que ofereixen activitats per a tots els públics; com ara visites guiades, visites per lliure i rutes singulars pels camps i l'entorn de la vila que permeten als visitants conèixer de primera mà qüestions d'interès com el rol de la pagesia o el moment òptim de recollida de la fruita.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *