Sense Categoria

Aitona presenta una nova campanya de Fruiturisme: ‘Aitona en fruita’

Avatar
  • juliol 11, 2017
  • 2 min read
Aitona presenta una nova campanya de Fruiturisme: ‘Aitona en fruita’

Camps d'arbrers florits a Aitona. | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament d’Aitonala ha impulsat aquest any una nova campanya 'Aitona en fruita', que s'emmarca en el projecte Fruiturisme. L’objectiu és fer créixer aquest projecte que des de l’any 2012 porta a terme el consistori del Baix Segrià amb la campanya de l’arbre florit i alhora donar a conèixer el producte que cultiven als camps i es comercialitza a les centrals fruiteres. Els turistes que vulguin visitar Aitona i el Baix Segrià podran anar a visitar els camps de fruita amb el pagès local que els farà l’explicació i els ensenyarà com es recol·lecten els  préssecs, nectarines, paraguaians i platerines. És una proposta per donar a conèixer i difondre la qualitat i varietat úniques de la fruita aitonenca i per explicar l’esforç i treball dels agricultors. Aquesta activitat estarà guiada pels mateixos pagesos i les guies locals formades per la campanya 'Aitona en flor'. D’aquesta manera, els turistes podran comprovar de primera mà com es recull la fruita i la podran tastar directament de l’arbre fruiter. El tret de sortida de la primera visita guiada serà el dia 20 de juliol.

Una altra vessant per descobrir és com es manipula la fruita a la cooperativa abans d’enviar-la al mercat amb la possibilitat de comprar-la per endur-se-la a casa. Així doncs, visitaran una central de fruita on els explicaran el procés des que el pagès porta la fruita fins que surt confeccionada i preparada per la seva distribució. Aquesta visita es farà solament si es concerta la visita prèviament.

 

Per ampliar les possibilitats de visites, 'Aitona en fruita' també oferirà rutes alternatives per aquelles persones que vulguin conèixer els camps pel seu compte i no a través de les visites guiades programades. En aquest cas, podran veure els camps, però no la central de fruita.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *