Aitona inicia les obres per millorar l’accessibilitat al cementiri

L’Ajuntament d’Aitona ha iniciat les obres destinades a eliminar les barreres arquitectòniques del cementiri municipal, amb previsió que estiguin finalitzades a finals de l’estiu. Aquesta actuació té com a objectiu principal millorar l’accessibilitat per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Les obres inclouen l’adequació dels accessos des de l’exterior i entre les diferents zones interiors del cementiri, distribuïdes en tres nivells. Es pavimentarà un dels accessos posteriors i s’instal·laran sistemes de recollida d’aigües pluvials. A més, es procedirà a l’enderroc d’un traster entre blocs de nínxols per habilitar un pas, i es construirà una rampa per connectar el segon i tercer nivell. A l’accés principal, se substituiran els graons per una rampa d’accés.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El cost total de l’obra ascendeix a 40.000 euros, amb una subvenció de 37.000 euros concedida per la Diputació de Lleida. Rosa Pujol, l’alcaldessa d’Aitona, ha destacat la importància d’aquestes millores: «Per primera vegada, s’estan realitzant obres per garantir l’accés equitatiu a tots els espais del cementiri. Aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar la mobilitat dels visitants, especialment les persones amb mobilitat reduïda, assegurant que tots els espais siguin fàcilment accessibles per a tothom.»

L’ajuntament ha expressat el seu agraïment per la paciència i la col·laboració dels ciutadans durant el desenvolupament d’aquestes millores, que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida dels seus habitants.