Sense Categoria

Aigüestortes i l’Alt Pirineu tindran pals senyalitzadors per trucar al 112

Avatar
  • febrer 13, 2019
  • 3 min read

El conseller d'Interior, Miquel Buch, observa un plànol on estan senyalitzats tots els pals amb cobertura per trucar al 112 | LleidaDiari.cat

 

El Parc Nacional d'Aigüestortes i els parcs Naturals del Cadí Moixeró i l'Alt Pirineu tindran un total de 137 pals senyalitzadors de cobertura per trucar al 112. Es tracta d'una placa que disposa d'una matrícula amb xifres i lletres per tal d'identificar l'indret exacte des del qual es truca. Aquests punts s'han situat en zones on apareixen dificultats en la localització per part del 112 de les trucades per manca de referències en entorns rurals i indiquen des d'on hi ha cobertura telefònica d'alguna operadora.

 

El conseller d'Interior, Miquel Busch, ha dit que l'objectiu d'aquests pals «gestionar les emergències millor». En total es preveu la instal·lació de 23 pals a l'Alt Urgell, 20 a l'Alta Ribagorça, quinze a la Cerdanya, divuit al Pallars Jussà, 32 al Pallars Sobirà, 21 a l'Aran i vuit al Berguedà. Actualment ja hi ha 388 pals del 112 instal·lats a diferents zones de Catalunya.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Agilitza la localització de la persona que requereix ajut

El conseller d'Interior, Miquel Busch, ha explicat que el CAT112 ha dut a terme una tasca d'incloure en els seus sistemes d'operació la geolocalització dels punts senyalitzadors. Buch ha dit que aquest fet agilitza la localització de la persona que requereix ajut. El mateix conseller ha estat l'encarregat de col·locar el primer d'aquests 137 pals al Camí dels Enamorats, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els primers 40 estaran col·locats aquest mes de març. Aquests punts són importants en zones molt freqüentades i on no hi ha cobertura de telefonia mòbil de cap mena, fet que dificulta les trucades a emergències, que requereixen que hi operi alguna companyia.

 

Per la ubicació exacta dels pals s'ha demanat assessorament als Bombers de la Generalitat per detectar on tenen més problemes a l'hora de donar resposta a un servei per manca de cobertura i quins són aquests punts on fan més rescats per l'alta freqüentació de la gent.

  

El conseller Busch ha aprofitat, la visita a l'Alta Ribagorça, per signar un conveni amb el Consell Comarcal per a l'aplicació de mesures alternatives a menors d'edat, majors de 14 anys i menors de 18, denunciades per consum o tinença de drogues. Amb aquest conveni, aquests joves, podran acollir-se a una mesura educativa com a alternativa a la sanció administrativa.

 

La finalitat d'aquest conveni és aconseguir que les persones menors d'edat denunciades per aquestes conductes acceptin i finalitzin amb èxit la realització d'activitats de reeducació adreçades a prevenir el consum i la tinença de substàncies estupefaents.

Pal de 122

El conseller d'Interior, Miquel Busch, col·locant una placa que identifica un punt per trucar al 112 | LleidaDiari.cat

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *