Sense Categoria

L’OCU demana que l’aigua de l’aixeta dels bars sigui gratuïta

Avatar
  • setembre 4, 2018
  • 3 min read

La nova campanya de l'OCU demana aigua gratuïta als bars | ocu.org

 

L'OCU ha demanat que l'aigua de l'aixeta dels bars sigui gratuïta. L'Organització de Consumidors i Usuaris, va presentar ahir a la platja de la Victòria de Cadis la seva nova campanya ‘Pide Jarra de Agua’, a través de la qual vol reunir el major suport possible per poder sol·licitar la redacció d’una llei, d'àmbit nacional, que obligui els establiments de restauració a oferir aigua de l’aixeta de manera gratuïta a tothom qui ho demani.

 

«L’aigua és un bé necessari»

Les autoritats de l’OCU van defensar aquest argument a través d’un comunicat durant l’acte a Cadis del passat dilluns, 3 de setembre. Tal com ho asseguren els representants de l’organització: «L'OCU sol·licita una llei perquè l'aigua de l'aixeta sigui gratuïta als bars. Aquest servei ha de deixar de ser una cortesia per convertir-se en una obligació».  

 

A més a més, l’OCU va voler remarcar que en altres països ja existeix aquest servei i els consumidors poden demanar aigua de l’aixeta a l’hora de fer els seus àpats.

 

'PideJarraDeAgua'

L’organització va batejar aquesta campanya amb el ‘hastag’: 'PideJarraDeAgua', d’aquesta manera vol intentar que les Corts Generals s’interessin a elaborar un projecte de llei per obligar a oferir aigua de l’aixeta de manera completament gratuïta en tots els establiments de restauració.

 

L’OCU també va afirmar que «no és acceptable que el consumidor hagi de resignar-se a pagar per una ampolla d'aigua envasada, quan l'aigua de l'aixeta pot consumir-se amb totes les garanties de qualitat. S'ha d'oferir aigua de l'aixeta per ètica, ja que l'aigua és des de 2010 un dret humà reconegut per les Nacions Unides».

 

Mínim cost pels establiments

No obstant això, els professionals d’hostaleria creuen que aquesta mesura no serà gratuïta pels restaurants ni pels bars. Davant de la demanda, l’organització va respondre que «des de l'OCU els assenyalem senzilles mesures per salvar aquests arguments, com col·locar sobre una taula un parell de gerres al costat de diversos gots perquè sigui el mateix client el que se serveixi l'aigua, o aprofitar els molts usos del rentavaixella per netejar els gots que s'utilitzin».

 

Ara només cal esperar veure com acabarà aquesta polèmica i si la petició arribarà finalment al Congrés dels Diputats.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *