Agressions a periodistes durant un enfrontament a la UdL

Agressions a periodistes durant un enfrontament a la UdL| Laura Biela – Fotografia: TV3

 

La Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida ha viscut aquest dijous al matí moments de tensió després d’un enfrontament entre algunes de les persones que ocupen des del passat 17 de maig el despatx del rector i periodistes que cobrien la roda de premsa de l’Assemblea d’Estudiants de Lletres.

Els manifestants es queixen que “un grup de persones del Rectorat han intentat desallotjar-nos d’imprevist i de males maneres”, mentre que fonts de la pròpia Universitat asseguren que no ha estat així. La direcció del centre explica que “un grup de persones, format per professors, personal d’administració i alumnes, els han anat a dir que marxessin, que ja no hi feien res allí”.

Quan els càmeres i fotògrafs han volgut captar el que estava passant es quan s’ha produït l’enfrontament. A l’edifici s’han viscut moments de màxima tensió, durant els quals un càmera i un fotògraf de diferents mitjans de comunicació de Lleida han estat agredits.

L’incident ha tingut lloc poc després que l’Assemblea d’Estudiants de Lletres de la UdL convoqués als mitjans de comunicació per explicar que es desmarcava de l’ocupació del despatx del rector, per continuar la lluita “amb un altre modus operandi”.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha condemnat les agressions als professionals dels mitjans, alhora que ha mostrat el seu suport a les víctimes. Des de l’ens, consideren “intolerable i inacceptable qualsevol amenaça o agressió als periodistes en l’exercici de la seva professió”. El Consell de Direcció, per la seva banda, també lamenta profundament “l’actitud violenta i agressiva de les persones que encara ocupen diversos espais de l’edifici” i reitera “l’exigència a aquestes persones perquè abandonin l’ocupació”.