Sense Categoria

Nou mesos de presó per amenaçar un agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei

Avatar
  • juliol 13, 2018
  • 3 min read

Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

 

El Jutjat Penal 1 de Barcelona ha condemnat un ciutadà argentí d'uns 40 anys a nou mesos de presó per haver amenaçat un agent dels Mossos d'Esquadra en un centre comercial de la capital catalana. Es va presentar la denúncia en un jutjat de l'Hospitalet de Llobregat, que ho va tombar, però finalment l'Audiència Provincial va acceptar reobrir el cas i el va enviar al Jutjat Penal 1 de Barcelona que ha acabat condemnant a l'home.

 

L'any 2013, l'agent, que forma part de l'Àrea d'Investigació Central de la Unitat d'Atracaments va participar en la detenció del cap d'una banda criminal que es dedicava al robatori en botigues de joies i de compravenda d'or de Barcelona. Junt amb un altre company, després de temps d'investigació, van poder detenir-lo quan estava a punt de perpetrar un nou assalt. Després de ser posat a disposició judicial va ingressar a presó però en va sortir al cap d'un mes pendent de judici.

 

 

Amenaces de mort davant de la seva parella i filla

Un dia, de manera casual, el detingut es va trobar amb l'agent i la parella d'ell al Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat. El lladre el va reconèixer i s'hi va acostar amenaçant-lo d'apallissar-lo i fins i tot de matar-lo. L'home, que feia pocs dies que havia sortit de la presó, va insultar a l'agent i li va recriminar que es pensés que s'estaria més temps entre reixes, però que ja havia sortit. El mosso va frenar a l'home i va activar una patrulla, que van poder detenir i emportar-se l'home. L'agent anava acompanyat de la seva parella i de la filla d'ells.

 

Es va imputar a l'home un presumpte delicte d'amenaces i també d'obstrucció a la justícia, ja que el mosso havia de participar també en el judici contra ell pels robatoris. El jutjat de l'Hospitalet que en va assumir la investigació ho va tombar i arxivar però finalment, tal com ha explicat avui a CatalunyaDiari.cat el responsable dels serveis jurídics del sindicat policial SPC, Javier Aranda, el Jutjat Penal 1 de Barcelona ha acabat condemnant l'home a una pena de nou mesos de presó per les amenaces.

 

 

Conegut lladre de joieries i botigues de compravenda d'or

El condemnat és un conegut dels robatoris en aquest tipus de botigues i té pendents diversos judicis per investigacions pendents. Curiosament, per la falta de proves clares contra la banda, la condemna en ferm amb més pes és la que s'ha aconseguit ara per aquest delicte d'amenaces.

Avatar
Sobre l'Autor

ACN

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *