Agramunt tanca la Fira del Torró més exitosa de públic

Imatge dels torronaires de Torrons Vicens repartint el torró

Imatge dels torronaires de Torrons Vicens repartint el torró | LleidaDiari.cat

 

La trentena edició de la Fira del Torró d'Agramunt tanca aquest diumenge una de les seves edicions amb més públic i més vendes dels darrers anys. Així ho ha assegurat l'alcalde del municipi, Bernat Solé, que ha parlat d'afluència «massiva» als aparcaments habilitats per la fira. Per la seva banda, els mestres torronaires d'Agramunt han dit que la fira «ha estat plena» els tres dies que ha durat i han pogut fins i tot acabar existències d'algunes novetats presentades, com és el cas de Torrons Roig que ha presentat un torró de mousse de llimona. La Fira l'ha tancat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà que ha entregat el 18è premi Torronaire d'Honor que enguany recau en l'emissora local del municipi, Ràdio Sió.

 

Enguany la Fira del Torró ha durat tres dies, tenint en compte que divendres era festiu, un fet que a diferència de l'any passat i també dels darrers anys ha fet que l'afluència de públic sigui massiva segons ha explicat l'alcalde del municipi, Bernat Solé. «Ho hem pogut notar perquè els aparcaments han estat plens des del primer dia», ha insistit l'alcalde que ha remarcat que la Fira «va més enllà de la venda de torrons i xocolata perquè serveix per projectar el municipi i en definitiva, la Catalunya interior». Solé ha celebrat que el Departament d'Agricultura «per primer cop des de fa uns anys» sigui a la Fira amb una aportació econòmica, tenint en compte que és un fira «de referència», diu. A més l'alcalde ha aprofitat per reivindicar que el torró «formi part de la cistella de productes» que Catalunya ha de projectar. «Tothom que parla de torrons i de xocolata a la pedra té al cap Agramunt», ha afirmat l'alcalde.

 

La visita de la consellera a la fira del torró

Solé ha agraït que la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà tanqui la trentena edició de la Fira del Torró i ha apuntat també «ens hagués agradat que hi fos la Meritxell Serret». L'alcalde també ha remarcat que enguany «és el primer cop des de fa un temps» que hi torna a ser el Departament d'Agricultura amb una ajuda econòmica. En aquest sentit s'ha mostrar satisfet perquè creu que la Fira del Torró és una fira referent. La consellera d'Agricultura Teresa Jordà ha participat en la cloenda de la Fira del Torró entregant el premi Torronaire d'Honor, enguany a l'emissora local Ràdio Sió, per la seva difusió del producte. La consellera ha remarcat que la Fira del Torró d'Agramunt és un clar exemple de casar el sector primari, ametlles i avellanes, amb el sector de la transformació industrial en torró. Jordà ha dit que Catalunya és un país exportador i que el sector agroalimentari està empatat, en segona posició, amb el sector de l'automoció, en termes d'exportació.

 

En relació als treballs de prevenció que el Departament ha engegat per evitar l'entrada de la pesta porcina a Catalunya, Jordà ha insistit que es treballa coordinadament”amb moltes persones i institucions, com el Ministeri d'Agricultura, i ha dit que en el cas que entrés, que sempre puguem dir que ho tenim tot preparat i que ho fem tot. Per la seva banda, els mestres torronaires i responsables de les principals empreses productores de torró del municipi s'han mostrat molt satisfets de l'afluència de públic d'aquesta fira perquè ha estat plena els tres dies, segons Àngel Velasco de Torrons Vicens. Des de Torrons Roig, Lluis Roig ha destacat l'acollida dels nous torrons per la gent que “s'ha animat a comprar” i ha fet diu que en alguns casos esgotem existències.