Agramunt prepara els últims detalls per una nova edició de la Fira del Torró i la Xocolata

Agramunt ja ho té tot a punt per celebrar la 34a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la pedra. La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Agramunt ha estat l’escenari de la roda de premsa de presentació de la fira. El Pavelló Firal d’Agramunt serà un cop més un dels grans epicentres de fira, que se celebrarà el 7 i el 8 d’octubre. El pavelló dolç serà l’espai dedicat als torronaires amb IGP Torró d’Agramunt, acompanyats d’altres expositors del món del dolç. Un espai firal on conèixer totes les novetats i descobrir tots els nous sabors que presentaran els torronaires. Aquest espai multitudinari i el nucli antic aplegaran més de 140 artesans que uniran tots els espais de la fira.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’alcaldessa del municipi urgellenc, Sílvia Fernández, ha remarcat que la fira «és un dels millors aparadors d’Agramunt i és un orgull poder gaudir-ne». D’altra banda, Tamara Lombardo, directora de la Fira, ha explicat les novetats d’enguany. Una d’elles és «el canvi de rumb del Torronaire d’Honor». Aquest any serà un acte el dissabte al vespre i el Torronaire d’Honor serà el Sr. Postu. Lombardo, amb l’objectiu de «buscar un gir més mediàtic i buscar persones que apostin per la difusió del nostre territori», ha afirmat Lombardo. Pel que fa a la inauguració de la fira serà el dissabte 7, a les 11 del matí, i anirà a càrrec de Jordi Cuixart, expresident d’Òmnium Cultural. També es presentarà la nova Plaça del Torró amb l’artista que l’ha ideat, Serafina Balasch.

L’edició comptarà amb un intens programa d’activitats a l’Aula del Gust amb els torronaires i diversos referents de la pastisseria i la cuina dolça. Alguns dels noms més coneguts són Alba Bruguera, Lluc Crusellas, Rafa Delgado, Miquel Guarro, David Gil, Jordi Farrés, Joan Santacreu, Zoe Valero, Sergi Aritzeta, Alfredo Machado, Àngel Lluch o David Sejias. Les sessions estaran conduïdes per la periodista gastronòmica Belén Parra.

A l’Aula del Tast es donaran a conèixer, a través de presentacions i tastos guiats, els productes de proximitat més destacats que s’exposaran al Pavelló Agroalimentari. Enguany hi participaran més productors que mai, ja que les sessions comptaran amb més d’un productor i diversos maridatges. Enguany l’espai també s’ha renovat i l’Aula serà en forma de barra, un fet que fomentarà la proximitat entre els participants i els productors. Les sessions estaran conduïdes per la periodista gastronòmica Carme Gasull.

Després de l’estrena de l’any passat, enguany es torna a apostar de nou per la xocolata i el vi amb un espai d’activitats propi, l’Aula de la Xocolata i el Vi. Aquest espai acollirà de nou demostracions i tastos amb els vins de la DO Costers del Segre, guiats pel sommelier Jordi Martínez, i xocolates d’Agramunt. Tampoc hi faltaran les habituals ‘foodtrucks‘ i els concerts. Serà a l’espai de ‘Les Foodgonetes’ on al llarg de tot el cap de setmana hi haurà diversos concerts i els visitants de la fira podran gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica.

La reserva per a les activitats que requereixen prèvia inscripció es podran fer a partir del 22 de setembre a través de l’Oficina de Turisme d’Agramunt (973 391 089) i a la pàgina web. Durant el cap de setmana de la fira les inscripcions es faran al Punt d’Informació del recinte firal.

Per a més informació, consulta aquest enllaç.