Comarques

Agramunt i la Pobla de Segur celebren el Dia de la Fisioteràpia amb una cursa

El Col·legi de professionals ha programat una sèrie d'activitats que se celebraran per tot el territori català

Marta Romera
  • setembre 21, 2022
  • 2 min read
Agramunt i la Pobla de Segur celebren el Dia de la Fisioteràpia amb una cursa

La celebració del Dia de la Fisioteràpia, organitzada pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, arriba aquest cap de setmana a les localitats lleidatanes d’Agramunt (dissabte, 24 de setembre) i la Pobla de Segur (diumenge, 25 de setembre). L’activitat, idèntica a les dues localitats, consisteix en una cursa d’orientació per grups que tindrà una durada de dues hores i serà amb equips d’entre dues i cinc persones.

L’acció consistirà a trobar unes balises amagades i respondre preguntes sobre la fisioteràpia durant el seu recorregut. En finalitzar la cursa, hi haurà inflables per als més petits a Agramunt mentre que a la Pobla de Segur podrem gaudir del concert de la Berta Mir.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El preu de la inscripció és de cinc euros per persona i inclou una bossa amb una samarreta, marxandatge i esmorzar saludable. La Secció Territorial de Lleida destinarà la recaptació recollida a Agramunt a l’Associació Dilper, una associació solidària destinada a ajudar a la investigació de la paraplegia espàstica tipus 56. Per la seva banda, la Secció Territorial de l’Alt Pirineu i Aran destinarà la recaptació recollida a l’Associació contra el Càncer a Lleida.

L’artrosi, protagonista del Dia Mundial de la Fisioteràpia

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya celebra amb aquest programa d’activitats el Dia Mundial de la Fisioteràpia (8 de setembre), que està enfocat al tractament de l’artrosi mitjançant fisioteràpia, una malaltia inflamatòria crònica i degenerativa de les articulacions. Tot i que normalment està localitzada als genolls, al maluc, a les mans o a la columna vertebral, afecta especialment aquelles parts del cos que han d’aguantar pes. La funció de la fisioteràpia és fonamental en el tractament de l’artrosi, també en l’àmbit preventiu i requereix una inversió per part del sistema de salut. Està demostrat que la fisioteràpia redueix el tractament farmacològic i, per tant, la despesa farmacèutica.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *