Àger acollirà del 21 al 27 d’agost un Open d’Ala Delta

Una cinquantena de pilots es reuniran aquest diumenge a Àger per donar el tret de sortida al Campionat d’Ala Delta Open Àger, un certamen que forma part del Campionat de Catalunya i que tindrà lloc del 21 al 27 d’agost. Els enlairaments es realitzaran diàriament entre les 13.00 i les 14.30 hores, moment en què es podran veure els diferents pilots sobrevolar el cel d’Àger a una velocitat mitjana 80 quilòmetres per hora, que pot arribar fins als 140.

 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

 

La competició, que es duu a terme anualment al coll d’Ares, comptarà amb persones participants de fins a onze nacionalitats diferents, com és el cas de pilots d’Israel, Irlanda, el Japó, el Regne Unit i Suïssa, entre altres. Cada dia, les proves començaran amb un brífing previ, en què es donarà als pilots la informació meteorològica i les dades necessàries per dur a terme la prova. Els recorreguts, que solen oscil·lar entre els 100 i els 150 quilòmetres, es decideixen el mateix dia, només una hora abans de la prova.

 

Imatge d'un open de parapent a Àger.

Imatge d'un open de parapent a Àger. | LleidaDiari.cat

 

Una vegada té lloc l’enlairament, els i les pilots han de marcar les diferents balises des de l’aire, i arribar el més aviat possible al final del trajecte, per sumar punts. A mesura que es desenvolupen les diferents proves, en què cada ruta és completament diferent, les persones participants van sumant punts i, en acabar, qui n’ha aconseguit més, es proclama campió o campiona de l’Open d’Ala Delta.

 

Les proves es duran a terme amb un monitoratge de totes les persones participants amb GPS. En concret, els i les pilots duen aquest aparell, que els dona els paràmetres d’assistència en el vol. A la vegada, l’organització equipa els GPS dels participants amb un localitzador que permet conèixer la ubicació exacta de tothom i seguir-la en directe. D’aquesta manera, es garanteix la seguretat de totes les persones participants, i se les pot assistir en cas que hi hagi problemes. L’Open d’Àger és a càrrec de Zenith Aventura i de la Federació Aèria Catalana.

 

 

Festa Major d’Agulló

Aquest cap de setmana també se celebra la Festa Major del poble d’Agulló, que comptarà amb diferents activitats per a tots els públics concentrades en tres dies d’activitat. La jornada d’aquest divendres ha comptat amb un Open d’escacs i, a la nit, es durà a terme un sopar popular, un escala en Hi-Fi i un bingo.

 

Per aquest dissabte, 20 d’agost, hi ha prevista una missa a les 12.00 hores i un vermut a les 13.00. A la tarda, hi haurà cucanyes infantils, una xocolatada i una holi party. A partir de la mitjanit, hi haurà música amb DJ Paul Dubs, Hao Band i Happy Hour. Per diumenge, hi ha prevista la 46a Tirada de Bitlles, a les 12.00 hores. A la tarda, a les 19.00 hores, es durà a terme l’obra teatral ‘No puc, tinc assaig’, i a les 21.00 hores, hi haurà ball de tarda-nit amb Zarabanda, que comptarà amb un servei de bar i entrepans.

 

Igualment, aquest dissabte, 20 d’agost, la Col·legiata de Sant Pere d’Àger acollirà un taller d'observació astronòmica. Es tracta d’una activitat gratuïta a càrrec de l’Ajuntament d’Àger, l’Oficina Jove de la Noguera, el Consell Comarcal de la Noguera i la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials.