Cap de setmana carregat d’activitats a la Festa Major d’Àger

Àger celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major. La localitat ha programat actes per a tots els públics, amb concerts, activitats infantils, esportives, un escala en Hi-Fi, una festa de l'escuma i moltes més. L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha animat a les agerenques i els agerencs a participar i gaudir de les festes amb molta il·lusió, seny i responsabilitat i també ha recordat que aquestes dates són un bon moment per retrobar-se amb la família i els amics.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La festa major ha començat aquest dimecres, dia 10 d’agost, amb un torneig de futbol sala al poliesportiu i, a la nit, ha tingut lloc una observació d’estels des de la Col·legiata d’Àger. Pel que fa a la jornada de dijous, aquesta ha iniciat amb el pregó i la traca d’obertura de festa major. A la tarda ha tingut lloc un escala en Hi-Fi al local social i una sessió de cinema a la fresca a la nit.

 

Imatge de la sessió de cinema a la fresca celebrada durant la Festa Major d'Àger.

Imatge de la sessió de cinema a la fresca celebrada durant la Festa Major d'Àger. | LleidaDiari.cat

 

Calendari d’activitats

Divendres, 12 d’agost, és un dia dedicat a l’activitat física amb l’objectiu de promocionar l’esport per a totes les edats. Hi ha prevista una classe d’aquagym, una estirada de la corda al fang i una classe de zumba a la plaça. A partir de la 1 de la matinada, tindrà lloc la Nit Jove, amb Dj Nun, Carguense i el Dj Paul Bugs.

 

La jornada de dissabte començarà a les 12.00 hores amb un vermut de festa major. A la tarda, tindrà lloc la festa de l’escuma a la plaça dels jubilats i, en acabar, hi haurà una guerra d’aigua. A la nit, se celebrarà un sopar de germanor i, a partir de les 23.00 hores, hi haurà havaneres i rom cremat amb la formació Arrels de la Terra Ferma. A partir de la 1.30 hores de la matinada, començarà el concert de Band The Cool, i s’allargarà la festa fins a la matinada.

 

El pròxim diumenge, 14 d’agost, hi ha previstes cucanyes infantils, una cercavila pel poble, un correfoc de nit amb les Bèsties Feréstegues i diverses sessions musicals amb Alea Quartet, la Banda Neon i discjòqueis locals.

 

Dilluns serà el darrer dia de festa major, i hi ha prevista una missa, un concurs de dibuix, el tradicional Cos de la Cordera, un ball de tarda i un ball de nit amb el Trio Zadit, una llonganissada i un bingo popular. Acabarà a la mitjanit, amb la tradicional traca final de festa major.