Foto: Enxampat instal·lant xarxes de captura d’aus il·legals al Segrià

Els Agents Rurals han denunciat un furtiu per instal·lar tres xarxes japoneses al Segrià amb l’objectiu de capturar abellerols (Merops apiaste), una espècie protegida que s’alimenta d’insectes. L’individu ha estat interceptat per efectius del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals just en el moment que estava instal·lant les xarxes dins d’un assentament apícola. El Cos recorda que la utilització de xarxes japoneses està totalment prohibida en ser un mètode massiu i no selectiu. En l’operació s’han comissat una cadernera (Carduelis carduelis), que s’ha traslladat al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent, així com tres xarxes japoneses i una arma del calibre 22, no permesa per utilitzar contra animals.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’operació va començar el passat mes d’abril quan es va detectar l’existència d’uns suports sospitosos que podrien correspondre a una activitat furtiva. La monitorització de l’assentament va culminar el cap de setmana passat quan els agents van interceptar una persona col·locant tres xarxes japoneses en els suports localitzats.

 

A les xarxes japoneses s’ha trobat plomatge de diverses espècies protegides mortes com el puput (Upupa epops), el pardal comú (Passer domesticus), així com una papallona de la mort (Acherontia atropos). Dins el vehicle de l’individu es va localitzar una arma semiautomàtica del calibre 22 amb un carregador i una pota dissecada de mussol banyut (Asio otus), catalogada com a espècie protegida, com a clauer, que també es va comissar. Els Agents Rurals han aixecat les actes de denúncia i comís pertinents, que es presenten per via administrativa i també al Jutjat Penal de Lleida, per un suposat delicte contra la fauna.