Troben el cadàver de 14 cigonyes electrocutades a l’Urgell

Imatge de dos cadàvers de cigonya

Imatge de dos cadàvers de cigonya | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals han confirmat aquest divendres la mort de catorze cadàver de cigonya blanca presumptament electrocutades en una línia sutuada entre els paratges del Boscarro i el pla de l'Ofegat, a Tàrrega. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, ja s'han posat en contacte amb la companyia elèctrica responsable d'aquest cablejat i se li ha instat a intervenir per evitar noves afectacions de l'avifauna, ja que aquesta no és la primera vegada que succeix. En aquest sentit, cal recordar que també els Agents Rurals han rescatat aquest dijous dos voltors ofegats en una bassa d'incendis a Tremp.

 

Segons han informat a través de les xarxes socials, els Agents Rurals s'han ficat en contacte amb els Bombers de la Generalitat de Catalunya per intentar buscar una solució perquè els voltors puguin sortir de la bassa de manera autònoma i els helicòpters puguin proveir-se d'aigua sense perill. Paral·lelament, els Agents Rurals del Pallars Sobirà han tret aquest matí un Isard mort de les aigües del segon tram del barranc d'Estaron. Per a fer-ho, han comptat amb l'ajuda d'una empresa de barranquisme de Rialp, en el Pallars Sobirà, que ha col·laborat en localitzar i treure l'animal.

 

Altres casos de cigonyes mortes per topar amb cablejat elèctric

Tanmateix, el passat mes de maig els Agents Rurals van recollir una cigonya morta presumptament per la col·lisió amb una instal·lació elèctrica a Vallfogona de Balaguer. Els Agents van rebre l'avís d'un ciutadà i, després de recollir-la, la van traslladar fins al Centre de Fauna Salvatge Vallcalent de Lleida per a realitzar-li una necròpsia. En el cas que es confirmés que la mort va ser causa de la torre elèctrica, els Agents Rurals també van anunciar que es ficarien en contacte amb la companyia per tal que duguin a terme correccions en la instal·lació.