Sense Categoria

Els Agents Rurals tornen a alliberar un voltor atrapat en un nucli urbà, ara a Tremp

Avatar
  • setembre 17, 2018
  • 2 min read
Els Agents Rurals tornen a alliberar un voltor atrapat en un nucli urbà, ara a Tremp
Imatge del voltor rescatat

Imatge del voltor rescatat | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals, amb la col·laboració dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, han capturat el passat cap de setmana un nou voltor que havia descendit fins al nucli urbà de Tremp. Segons han informat a través de les xarxes socials, l'animal no en podia sortir tot sol i, per tant, el van alliberar en una zona alta del mateix municipi de Tremp. Cal destacar que el voltor es trobava en bon estat de salut i que va emprendre el vol sense problemes.

Imatge del rescat del voltor

Imatge del rescat del voltor | @agentsruralscat

 

 

Aquest cas recorda el de la setmana passada. En aquella ocasió, els Agents Rurals van capturar un voltor comú al nucli urbà de Guàrdia de Noguera, al Pallars Jussà, que tenia problemes per enlairar-se i el van alliberar en un paratge situat a molta alçada dins la mateixa comarca. Segons van informar en el seu moment els Agents Rurals a través de les xarxes socials, el voltor volava sense problemes. Tanmateix, va explicar que habitualment, durant l'estiu, voltors joves que fa poc que han saltat del niu, perden alçada i no poden recuperar el vol per manca d'experiència.

Imatge del buidatge del riu

Imatge del buidatge del riu | @agentsruralscat

 

 

Paral·lelament, els Agents Rurals han seguit aquest dilluns amb el buidatge de canals hidroelèctrics a la comarca del Pallars Jussà. En aquesta ocasió, els treballs s'han centrat al Canal de Castissent d'Endesa a Tremp. Tal com han informat, s'han capturat mig centenar de truites autòctones adultes que s'han alliberat al riu Noguera Ribagorçana. El pla de rescat i l'execució d'aquest, tal com contempla la Llei 22/2009 de Pesca de Catalunya, ha anat a càrrec de l'empresa sota la supervisió del Cos d'Agents Rurals. Totes aquestes activitats i serveis dutes a terme entre el cap de setmana i aquest mateix dilluns, són una mostra de la tasca que desenvolupen els Agents Rurals a la demarcació de Lleida. En especial, en el seu tractament, rescat i alliberament d'espècies d'aus com els voltors.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *