Sense Categoria

Els Agents Rurals rescaten un voltor perdut en el nucli antic de Guàrdia de Noguera

Avatar
  • setembre 12, 2018
  • 3 min read
Els Agents Rurals rescaten un voltor perdut en el nucli antic de Guàrdia de Noguera
Imatge del voltor

Imatge del voltor | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals van capturar aquest dimarts un voltor comú al casc urbà de Guàrdia de Noguera, al Pallars Jussà, que tenia problemes per enlairar-se i el van alliberar en un paratge situat a molta alçada dins la mateixa comarca. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, el voltor volava sense problemes. Tanmateix, han explicat que habitualment, durant l'estiu, voltors joves que fa poc que han saltat del niu, perden alçada i no poden recuperar el vol per manca d'experiència.

Imatge de la cigonya morta

Imatge de la cigonya morta | @agentsruralscat

 

 

D'altra banda, els Agents Rurals han localitzat a Castellnou de Seana al, Pla d'Urgell, una cigonya morta anellada a Alemanya i amb un trasmisor GPS. Seguidament, l'han traslladat al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent per saber la causa de la mort. Finalment, els Agents Rurals han denunciat una granja de porcs al Pallars Jussà per no tenir la bassa de purins amb tanca perimetral ni impermeabilització. En aquest sentit, recorden l'obligació de tenir tanca perimetral de seguretat i impermeabilització que eviti la contaminació dels aqüífers.

Imatge de la bassa de purins denunciada

Imatge de la bassa de purins denunciada | @agentsruralscat

 

 

Més casos de cigonyes electrocutades a Lleida aquest estiu

Cal recordar, que el cas de la cigonya morta no és la primera d'aquest estiu. De fet, els Agents Rurals va localitzar a finals del mes d'agost els cadàvers de dues cigonyes a causa d'una  electrocució en un suport no aïllat de mitja tensió a Juneda, les Garrigues. Segons van informar a través de les xarxes socials, una vegada localitzades, es van recollir i s'ha procedit a elaborar un requeriment d'aillament del suport a la companyia.

 

També aquest estiu els Agents Rurals han trobat  els cadàvers de cigonyes a causa d'una electrocució. Concretament, a principis del mes d'agost, els Agents Rurals van recollir cinc cadàvers de cigonya blanca presumptament electrocutades en una línia reincident. Els fets van tenir dins d'una zona de protecció a les rodalies de Tàrrega, la capital de la comarca de l'Urgell. En aquest sentit, els Agents Rurals recorden que la cigonya blanca està inclosa dins del llistat d'espècies silvestres en règim de protecció especial, al catàleg nacional d'espècies amenaçades i inclosa a la llei de protecció dels animals.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *