Els Agents Rurals rescaten una serp verda d’una residència d’avis de Bellpuig

Imatge de la serp

Imatge de la serp | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals van capturar el passat dissabte a l'Urgell un exemplar de serp verda (malpolon monspessulanus) que havia entrat en una residència d'avis de Bellpuig. Segons van informar els agents, després de rescatar la serp, la van alliberar en un espai protegit a les rodalies de la població.

 

Tot i l'ensurt que va provocar l'aparició d'aquest animal a la residència, cal destacar que no va causar cap dany ni material ni humà. Paral·lelament, fa unes setmanes, també els Agents Rurals van capturar un exemplar de serp de ferradura a l'aparcament d'un supermercat ubicat al carrer de la Noguera Pallaresa de Balaguer.

 

En aquesta ocasió, i tal com sempre actua el cos en aquests casos, es va comprovar el seu bon estat de salut i la van retornar al medi, allunyada de zones habitades. En el seu moment, els Agents Rurals van explicar que la serp o Cobra de ferradura (Hemorrhois hipocrepis) és present en zones de muntanya amb roques i en erms secs amb matoll.

 

 

Són perilloses? De què s'alimenten?

En relació a la seva perillositat, van alertar que pot mossegar, tot i que només si se sent amenaçada. No obstant això, van tranquil·litzar a la població tot dient que no és verinosa. D'altra banda, van explicar que la base de la seva alimentació es basa en la ingesta de petits ocells i de ratolins. Finalment, van especificar que l'exemplar que es va veure a la capital de la comarca de la Noguera, Balaguer, feia uns vint centímetres de llargada i es creu que podria haver arribat a l'aparcament després d'amagar-se a l'interior d'algun vehicle buscant temperatura per escalfar-se, ja que aquesta és una pràctica que normalment duent a terme aquest tipus d'animals. Totes aquestes informacions es poden trobar a les explicacions dutes a terme pels Agents Rurals a través de les seves explicacions que, fins i tot, inclouen fotografia dels exemplars de serp rescatats.

La serp trobada a un supermercat de Balaguer

La serp trobada a un supermercat de Balaguer | Agents Rurals