Sense Categoria

Els Agents Rurals rescaten una serp blanca d’una empresa, ara, a Cervera

Avatar
  • juliol 18, 2018
  • 2 min read
Els Agents Rurals rescaten una serp blanca d’una empresa, ara, a Cervera
Imatge de la serp

Imatge de la serp | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals van capturar aquest dimarts un exemplar de serp blanca dins d'una empresa a Cervera. Segons han informat els Agents a través de les xarxes socials, una vegada rescatada, finalment, la van alliberar a la ribera del riu Ondara.

 

Cal recordar que a principis d'aquest mes, en aquesta ocasió a la comarca de l'Urgell, els Agents Rurals també van rescatar un exemplar de serp verda (malpolon monspessulanus) que havia entrat en una residència d'avis de Bellpuig. Segons van informar els agents, després de rescatar la serp, la van alliberar en un espai protegit a les rodalies de la població, per tal de manternir-la allunyada dels veïns d'aquesta localitat lleidatana. 

 

Tot i l'ensurt que va provocar l'aparició d'aquest animal a la residència d'avis, cal destacar que no va causar cap dany ni material ni humà i tot va quedar en una anècdota. Paral·lelament, fa unes setmanes, també els Agents Rurals van capturar un exemplar de serp de ferradura a l'aparcament d'un supermercat ubicat al carrer de la Noguera Pallaresa de Balaguer.

 

 

Una serp de 20 centímetres

En aquesta ocasió, i tal com sempre actua el cos en aquests casos, es va comprovar el seu bon estat de salut i la van retornar al medi, allunyada de zones habitades. En el seu moment, els Agents Rurals van explicar que la serp o Cobra de ferradura (Hemorrhois hipocrepis) és present en zones de muntanya amb roques i en erms secs amb matoll. Pot mossegar si se sent amenaçada, però no és verinosa. S'alimenta de petits ocells i de ratolins. L'exemplar que es va veure a Balaguer feia uns vint centímetres de llargada i es creu que podria haver arribat a l'aparcament després d'amagar-se a l'interior d'algun vehicle buscant temperatura per escalfar-se.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *