Els Agents Rurals rescaten un porc senglar i tres serps del canal d’Urgell, a les Borges Blanques

Imatge del porc senglar rescatat

Imatge del porc senglar rescatat | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals van alliberar aquest dimecres un porc senglar que havia caigut al canal d'Urgell i estava atrapat en la zona de neteja del canal a les Borges Blanques, a la comarca de les Garrigues. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, els objectes i animals que cauen al canal són recollits per una màquina que els deixa al contenidor on estava atrapat l'animal.

Imatge de dues de les serps rescatades

Imatge de dues de les serps rescatades | @agentsruralscat

 

 

D'altra banda, a la mateixa inspecció van rescatar tres exemplars de serp verda (Malpolon monspessulanus) atrapdes al canal les quals posteriorment s’alliberen a la Reserva Natural de Mas de Melons, a Castelldans. Paral·lelament, mateix matí els Agents Rurals han informat del rescat, gràcies a l'ajuda del treballador d'una granja d'un exemplar de gran duc (Bubo bubo) que havia caigut dins una bassa de purins a la localitat de la Floresta, a la comarca de les Garrigues. Un cop rescatat el portem al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida. 

 

Altres rescats de serps a la demarcació de Lleida durant aquest estiu

En relació al rescat de les serps, cal recordar que enguany els Agents Rurals hi han treballat en altres actuacions similars. La darrera va tenir lloc en una empresa de Cervera, a la Segarra, on van capturar un exemplar de serp blanca. Segons van informar també els Agents a través de les xarxes socials, una vegada rescatada, finalment, la van alliberar a la ribera del riu Ondara.

Imatge de l'au rescatada en una bassa de purins

Imatge de l'au rescatada en una bassa de purins | @agentsruralscat

 

 

De la mateixa manera, durant aquest estiu els Agents Rurals també van rescatar a la comarca de l'Urgell un exemplar de serp verda (malpolon monspessulanus) que havia entrat en una residència d'avis de Bellpuig. Segons van informar els agents, després de rescatar la serp, la van alliberar en un espai protegit a les rodalies de la població, per tal de manternir-la allunyada dels veïns d'aquesta localitat lleidatana.