Els Agents Rurals rescaten a la Noguera un Duc i un voltor electrocutats

Imatge del Duc

Imatge del Duc | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals han rescatat en les darreres hores un cadàver de Duc presumptament electrocutat al peu d'un transformador elèctric a Algerri, a la comarca lleidatana de la Noguera. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, han rebut l'avís gràcies a un ciutadà que s'ha trobat amb l'exemplar sense vida de l'animal.

 

Paral·lelament, en aquest cas a Artesa de Segre, també a la Noguera, els Agents Rurals han comprovat la presència d'un voltor mort en un suport elèctric de tensió mitjana. En ambdós casos han aixecat acta i han requerit la companyia perquè protegeixi la instal·lació per evitar nous casos.

Imatge de la recollida del voltor

Imatge de la recollida del voltor | @agentsruralscat

 

 

Més animals morts a causa de les torres elèctriques a Lleida

Cal recordar que la setmana passada, els Agents Rurals de l'Urgell van capturar un exemplar jove d'àguila daurada presumptament electrocutada. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, l'exemplar ha estat capturat després que els agents hagin observat un comportament estrany que ha fet sospitar d'una possible lesió. Davant això, es va decidir capturar l'animal i verificar quins són els seus danys poder atendre-la degudament, per tal que pugui tornar al medi en les millors condicions. D'altra banda, els Agents Rurals del Segrià, també van recollir la setmana passada un exemplar de duc mort sota una línia elèctrica a Lleida.

 

En aquesta ocasió, els Agents Rurals han informat també per les xarxes socials que han traslladat fins al centre de fauna salvatge Vallcalent de Lleida. Serà en aquest espai on es podrà determinar la causa de la mort. Paral·lelament, el cos d'agents ha assegurat que es ficaran en contacte amb la companyia propietària de línia d'electricitat, perquè prengui mesures per evitar més electrocucions. Aquesta pràctica és la que normalment s'acostuma a seguir una vegada es troba un animal electrocutat. En alguns casos, les queixes i recomanacions dels Agents Rurals han donat els seus fruits i les companyies elèctriques s'han ficat mans a l'obra per evitar nous incidents amb les aus del territori.