Els Agents Rurals rescaten d’un dipòsit d’aigua quatre cries d’òliba a Linyola

Imatge de les cries

Imatge de les cries | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals han rescatat aquest divendres quatre cries d'òliba d'un niu gràcies a l'avís d'un ciutadà. Segons han informat a través de les xarxes socials dels Agents Rurals, les cries es trobaven dins d'un dipòsit d'aigua buit d'una masia de Linyola, al Pla d'Urgell. Davant l'avís, els agents s'han traslladat fins al lloc dels fets i han comprovat l'estat de les cries, que ha resultat ser de «molt dèbil». Seguidament, els agents les han traslladat fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida, des d'on es recuperaran.

 

Aquesta mateixa setmana, els Agents Rurals van rescatar un total de tretze exemplars vius de milà negre, que s'havien quedat atrapats en una bassa de purins d'una granja de porcí a Preixens, la Noguera. Segons van informar els agents, una vegada rescatats, també els van traslladar fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent a Lleida. Una vegada allà van procedir a la seva neteja, rehidratació i recuperació de la condició corporal, ja que, a causa d'haver caigut a la bassa de purins, el seu estat de salut era força delicat. 

 

 

Importants rescats dels Agents Rurals

Cal destacar que darrerament els Agents Rurals estan duent a terme una sèrie de tasques de recuperació de fauna a la demarcació de Lleida que, sens dubte, són realment importants. Una de les més destacades del passat mes de juny va ser la recuperació de tres ous d'esparver cendrós. Gràcies a l'avís d'un pagès que segava el camp, els agents van poder recollir els ous i dur-los fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent, a Lleida.

 

Aquest era el tercer niu d'esparver cendrós que salven els Agents Rurals aquesta temporada, sempre, gràcies a l'avís de persones que seguen farratge. L'esparver cendrós és una espècie protegida, en situació vulnerable. A Catalunya hi ha una població de 200 individus que fan el niu en camps de cereal i els darrers anys també en farratges.