Els Agents Rurals rescaten una àliga ferida per un atropellament al Pallars

Imatge de l'àliga ferida

Imatge de l'àliga ferida | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals van rescata aquest dijous un exemplar d'àliga marcenca trobada per un particular amb ferides d'atropellament al terme municipal d'Alt Àneu, al Pallars Sobirà. A causa de l'estat de salut de l'animal, els Agents Rurals, tan com han explicat a través de les seves xarxes socials, van decidir traslladar-la fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent, a Lleida. 

 

Cal recordar, que els Agents Rurals van recollir la setmana passada una àliga daurada presumptament electrocutada en una zona boscosa de la Vall Fosca, a la comarca lleidatana del Pallars Jussà. Segons han informat els Agents Rurals a través de les seves xarxes socials, ha petició del cos la mateixa línia pertanyent a la companyia elèctrica Endesa, ja havia fet modificacions en alguns suports. No obstant això, els Agents Rurals tornen a demanar a l'empresa que faci canvis en els suports que no s'havien modificat.

 

Més rescats d'aus per per dels Agents Rurals

D'igual forma, aquest estiu ha estat especialment preocupant en relació a les electrocucions d'aus en torres elèctriques. En destaquen els nombrosos accidents protagonitzats per cigonyes. Concretament, els Agents Rurals van localitzar el passat 28 d'agost els cadàvers de dues cigonyes a causa d'una  electrocució en un suport no aïllat de mitja tensió a Juneda, les Garrigues. Segons van informar, una vegada localitzades, es van recollir i es va procedir a elaborar un requeriment d'aillament del suport a la companyia.

 

Amb aquestes actuacions, els Agents Rurals mostren la seva important tasca que duent a terme en el rescat d'animals en el territori. Durant aquest estiu han estat moltes les activitats relacionades amb aquests fets les que han protagonitzat els Agents Rurals. En especial, s'han rescatat moltes aus com cigonyes, voltors i, ara també, àligues. El xoriguer comú ha estat un altre dels animals que ha patit imprevistos durant els mesos d'estiu. En la majoria dels casos, la relació i treball conjunt dels Agents Rurals amb el Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida és vital per a la recuperació dels animals.