Els Agents Rurals realitzen tasques de vigilància a la Segarra per la possible presència del mosquit tigre

Imatge dels Agents Rurals

Imatge dels Agents Rurals | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals han estat duent a terme a la comarca lleidatana de la Segarra accions de vigilància de la presència del mosquit tigre. Segons han informat els Agents Rurals, per a dur a trme aquestes tasques de vigilància s'han col·locat una sèrie de paranys de mostreig. D'aquesta manera, esperen determinar l'existència d'aquest animal i, així, poder controlar la seva propagació i afectació a la població. Cal recordar que la presència del mosquit tigre no és l'única amenaça per a la població. La vespa asiàtica, cada vegada amb més presència a Catalunya, ha estat aquest estiu una de les millors alertes

Imatge d'un mosquit tigre

Imatge d'un mosquit tigre | Cedida

 

La vespa asiàtica, també coneguda com a 'vespa assassina' —perquè mata i devora les abelles autòctones— està sent un dels temes del moment per culpa de la seva ràpida expansió pel nostre territori. Es tracta d'una espècie invasora, que es va detectar per primera vegada a Europa, a França, l'any 2004, en un carregament de ceràmica per jardineria que va arribar de la Xina. Gràcies a la seva gran capacitat per reproduir-se i dispersar-se, es va expandir ràpidament al nostre país. Malgrat no ser més agressiva per a les persones que les abelles autòctones, les seves picades deixen anar més verí i pot arribar a ser molt perillós per a les persones que són al·lèrgiques a aquests animals.

Un exemplar de vespa asiàtica

Un exemplar de vespa asiàtica | CatalunyaDiari

 

En els últims mesos ja s'han produït dues morts a Galícia per picades d'aquest insecte. La vespa asiàtica mesura uns tres centímetres i mig, una mida molt superior al centímetre i mig que fan les abelles pròpies del nostre territori. El color també és un tret diferencial, ja que mentre les vespes autòctones es caracteritzen per les seves ratlles negres i grogues a l'abdomen, l'espècie invasora té el tòrax negre i l'abdomen de color marró, amb una franja groga. En els darrers mesos són molt els ruscos de vespes asiàtiques que s'han trobat per tot el territori català i la presència cada vegada més habitual d'aquests insectes comença a preocupar molt. Instal·lats amb especial incidència a les comarques gironines, l'últim mes s'estan fent les primeres troballes de ruscos a Barcelona i la seva àrea metropolitana.