Els Agents Rurals determinen que una burilla de cigarreta va causar l’incendi de vegetació d’Alfarràs

Els Agents Rurals han determinat que el llançament d'una burilla d'una cigarreta va ser el que va originar l'incendi de vegetació que va afectar 87 hectàrees a les comarques del Segrià i la Llitera. Arran del foc, es va obrir una investigació per poder determinar les causes de l'incendi, que va començar diumenge poc abans de les vuit del vespre al punt quilomètric 28 de l'N-230, al terme municipal d'Alfarràs (Segrià).

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

A partir de la informació facilitada per testimonis que van veure el moment en què van començar les flames, els Agents Rurals van pentinar la zona a tocar de la carretera on van localitzar una burilla de cigarreta. Segons el cos, el llançament d'aquesta, suposadament, des d'un vehicle que circulava per l'N-230 va ser el causant del foc

 

Els Agents Rurals determinen que una burilla de cigarreta va causar l’incendi de vegetació d’Alfarràs

S'investiga que l'incendi hauria pogut ser provocat per una burilla d'una cigarreta.  | LleidaDiari.cat

 

87 hectàrees cremades

L'incendi va cremar una superfície total de 87 hectàrees, 55,43 a dins dels límits territorials de Catalunya i 31,5 hectàrees en territori de l'Aragó, segons ha informat el dispositiu d'incendis forestals del govern aragonès.

 

Pel que fa a la superfície cremada al Segrià, 33,88 ha corresponen a terreny forestal, 20,27 ha a zones agrícoles i 1,28 a sòl urbà o artificial, totes dins el terme municipal d'Alfarràs, segons els Agents Rurals. Els Bombers de la Generalitat van donar per controlat l'incendi durant la tarda de dilluns, tot i el que el van estabilitzar diumenge a la tarda. 

 

L'incendi va ser estabilitzat diumenge

Els Bombers de la Generalitat i de l'Aragó van estabilitzar aquest diumenge vora les 5.50 hores l'incendi de vegetació que va començar aquest diumenge també, a Alfarràs (Segrià) i que va acabar entrant a l'Aragó.

 

Tota la superfície afectada pel foc va ser encerclada per les línies d'aigua dels equips d'extinció. Els Bombers de la Generalitat van treballar amb 46 dotacions terrestres i amb dotacions aèries.

 

Més d'un centenar d'incendis ocasionats per burilles

Entre 2016 i 2020 s'han produït a Catalunya 104 incendis forestals causats pel llançament de burilles, que han cremat un total de 982,71 hectàrees.

 

Cal recordar que una burilla també va originar l'incendi de la Jonquera l'any 2012, l'incendi més gran dels darrers anys a Catalunya, que va calcinar més de 10.000 hectàrees.