Els Agents Rurals inicien una campanya per visibilitzar la feina de les dones

Els Agents Rurals inicien una campanya per visibilitzar la feina de les dones

El Cos d'Agents Rurals inicia una campanya per visibilitzar la feina de les dones dins el cos | LleidaDiari.cat

En el marc de la commemoració del dia Internacional de les dones, el Cos d'Agents Rurals ha començat una campanya per tal de donar visibilitat a les tasques que desenvolupen les agents en les diferents unitats del cos.

 

La campanya constarà de diferents vídeos que començaran a publicar-se a partir d'avui dia 8 de març. A través de la mirada, l'experiència i les vivències viscudes de les mateixes agents, explicaran en primera persona què els va portar a entrar al Cos i quines tasques hi desenvolupen.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Amb l'etiqueta 'El nostre moment', aquesta acció vol estimular la participació de les dones en les diferents convocatòries d'accés al cos per tal de corregir l'actual desproporció entre sexes. Aquesta campanya està prevista dins del Pla d'Igualtat del Cos d'Agents Rurals, integrat al Pla d'Igualtat d'oportunitats entre dones i homes de l'Administració de la Generalitat de Catalunya on es van fixar diferents actuacions a emprendre per al personal dels cossos específics com el Cos d'Agents Rurals.

 

Més presència de dones als processos selectius

Un dels objectius principals d'aquesta campanya és poder augmentar la presència de dones en els processos selectius del cos. Així mateix, també es vol fomentar la representació paritària als llocs de comandament i la promoció de les dones dins de les diferents categories laborals. En la primera convocatòria a la categoria de sotsinspectors de l'escala executiva del cos, que es troba en una de les fases finals del procés amb la realització del curs selectiu, les dones representen el 42,86% dels aspirants en aquest procés.

 

Pel que fa a la convocatòria d'accés com a agent de l'escala bàsica, que encara està a la fase inicial i pendent de la realització de la primera prova -prevista al mes de maig d'enguany-, les dones representen un 22,35% del total de la llista provisional de persones admeses.

 

Malgrat l'evolució d'accés de dones al cos d'agents rurals en les diferents convocatòries és positiva, les xifres encara són molt lluny respecte a la dels homes. Actualment el Cos d'Agents Rurals compta amb 65 agents rurals, que representen un 13,18% del total del cos. La majoria es troben a l'escala bàsica del cos, sent 52 agents i 7 agents majors. En l'escala executiva només hi ha una cap d'Àrea Regional i actualment el cos no té cap dona com a cap d'àrea bàsica.