Sense Categoria

Agents de la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya per l’1-O s’allotgen al càmping de les maniobres militars de l’Escala

Avatar
  • octubre 24, 2017
  • 4 min read
Agents de la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya per l’1-O s’allotgen al càmping de les maniobres militars de l’Escala

Efectius de la Guàrdia Civil a les instal·lacions del càmping de l'Escala aquest 24 d'octubre de 2017 | CatalunyaDiari.cat

 

Diversos agents de la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya arran de l'1-O s'allotgen des d'aquest dimarts al càmping Illa Mateua de l'Escala (Alt Empordà), on aquest estiu es fan fer les polèmiques maniobres militars en les quals va participar el cos. Pel volts de les sis de tarda, han començat a arribar cotxes policials amb els efectius que s'allotjaran als bungalous de l'establiment. No se sap la xifra exacta però tot apunta que aniran arribant paulatinament i que provenen de la base militar de Sant Climent Sescebes. Fins ara, ho han fet almenys una quinzena de vehicles L'adjunta a direcció, Eva Maria Trias, ha explicat que l'establiment està tancat al públic i que la contractació s'ha fet a través d'una agència. Trias remarca que es tracta d'un negoci privat que es dedica a oferir allotjament i, tot i que admet que hi pot haver detractors, insisteix que «som un país democràtic on tothom és lliure de pensar el que vulgui».

 

Un vehicle de la Guàrdia Civil arribant a les instal·lacions del càmping de l'Escala aquest 24 d'octubre de 2017.

Un vehicle de la Guàrdia Civil arribant a les instal·lacions del càmping de l'Escala aquest 24 d'octubre de 2017. | CatalunyaDiari.cat

 

El càmping Illa Mateua de l'Escala allotja des d'aquest dimarts desenes d'agents de la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya arran de l'1-O. L'establiment, que està tancat al públic des de diumenge, no ha concretat quina serà la xifra final que s'hi establirà ni quan durarà l'estada. La seva responsable, Eva Maria Trias, ha insistit que es tracta d'un negoci privat que es limita a oferir «allotjament i menjar».

 

Pels volts de les sis de la tarda, han començat a arribar-hi vehicles policials. Fins ara, almenys entre una vintena i una quinzena de combois han entrat a les instal·lacions. La previsió és que ho continuïn fent en les properes hores i que passin la seva estada als diversos bungalous que hi ha a l'establiment. Tot apunta que es tracta de part dels efectius que primer s'allotjaven a Calella (Maresme) i que, posteriorment, es van desplaçar a la base militar de Sant Climent Sescebes. De fet, alguns testimonis han explicat que els han vist sortir d'aquestes instal·lacions abans d'arribar a l'Escala. A les portes del càmping, els esperaven un grup de veïns del municipi (defensors i detractors de la presència del cos) i alguns d'ells es plantejaven organitzar algun tipus de cassolada de protesta al llarg de la nit.

 

Pla mig d'un agent de la Guàrdia Civil a les instal·lacions del càmping de l'Escala aquest 24 d'octubre de 2017.

Pla mig d'un agent de la Guàrdia Civil a les instal·lacions del càmping de l'Escala aquest 24 d'octubre de 2017. | CatalunyaDiari.cat

 

Trias ha defensat la seva actuació tot i que admès que «estem en un país democràtic on hi ha llibertat d'expressió». Per això, ha dit, «sabem que hi ha gent a qui li semblarà bé i gent a la que no». «Nosaltres no ens posicionem, som empresaris, dels empresaris que, de moment, ens mantenim aquí i no fem com les 1.400 empreses que han fugit de Catalunya», insisteix. En aquest sentit, ha dit que «és molt difícil preveure si hi haurà una afectació» i ha demanat als polítics que «s'asseguin a negociar». «Necessitem que hi hagi unes eleccions i que tothom es posi al seu lloc», ha afegit.  Amb tot, ha assegurat que no estan «ni a favor de la DUI ni del 155». La responsable de l'establiment també ha explicat que la contractació s'ha fet a través d'una agència i que han posat al seu servei les instal·lacions. 

 

El passat 7 de juliol l'establiment va organitzar una exhibició de maniobres militars on van participar-hi una vintena d'efectius de la Guàrdia Civil i de l'Exèrcit. L'actuació simulava un exercici d'assalt a la línia costanera on els militars i el cos policial es van llençar a l'aigua i van fer ràpel a l'Illa Mateua carregats amb tot l'equip, incloses armes. Després, van arribar nedant a la costa i van accedir a les instal·lacions del càmping, que els va convidar a fer l'activitat com un «element més d'animació» dels que realitzen al complex. La situació va provocar un fort rebombori a la població i va forçar la dimissió del seu propietari, Martí Guillem, fins aleshores regidor de CiU a l'oposició del municipi.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *