Afectats pel VIH a Lleida denuncien mala atenció a l’Hospital Santa Maria

Afectats pel VIH de la demarcació de Lleida han denunciat mala atenció i falta de privacitat a la unitat de tractament d'aquesta malaltia ubicada a l'Hospital Santa Maria de la capital del Segrià.

 

Lamenten que després de ser traslladats de forma temporal per sis mesos des de l'Hospital Arnau de Vilanova, ja porten quatre anys en aquesta situació i ara exigeixen que se'ls atengui en un altre espai en condicions. La portaveu de la plataforma, Maria de los Ángeles Bañuelos, ha assegurat que a l'edifici on els atenen hi han vist «cuques i aranyes» i presenta una «higiene deficient».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Se'ls nega sistemàticament la medicació

Així mateix, també ha alertat que als malalts que els arriben derivats d'un altre centre, se'ls nega sistemàticament la medicació fins que no es fan una nova analítica. Una de les queixes en la qual han posat més èmfasi les afectades és que la unitat no disposa de sala d'espera i els pacients s'han d'esperar al passadís. Això fa que des de fora la consulta es pugui escoltar tot el que s'hi diu a dins i els resta confidencialitat. Així mateix, asseguren que no hi ha un sistema anònim de trucades que garanteixi el dret a la intimitat.

 

Pel que fa a l'edifici on hi ha la unitat, a banda de les queixes per falta d'higiene, aranyes i cuques, la Plataforma assegura que l'estructura és insegura i no hi ha un pla d'evacuació. Així mateix, apunten que les sortides d'emergència no estan senyalitzades i no compten amb la normativa vigent. També han explicat que a l'estiu se sent molt mala olor per les clavegueres remogudes.

 

El tracte i la professionalitat del personal sanitari

Malgrat aquestes reclamacions, la Plataforma ha volgut constatar el tracte i la professionalitat del personal sanitari, i en personal del qui n'havia estat coordinador, el doctor Christian Manzardo, que segons Bañuelos ha estat apartat per denunciar la situació. La Plataforma també ha volgut assenyalar la seva decepció amb l'Associació Antisida de Lleida per la «passivitat» en aquesta reivindicació per una consulta digna i confien que canviïn la seva actitud i serveixin de mediadors amb l'hospital. Segons la Plataforma, a la Unitat del Santa Maria s'atenen uns 800 malalts de tota la demarcació de Lleida i només hi ha 2 metges a la consulta.

 

També et poden interessar…